Direct naar de inhoud.

Karin Olfert gaat te paard langs alle 53 hunebedden in Nederland

  • door:
  • op:
Karin zal langs alle 53 hunebedden gaan © Eigen foto

REGIO – Voor avontuur hoef je niet altijd ver van huis te gaan, dat weet Karin Olfert maar al te goed. Binnenkort begint zij aan een wel heel bijzondere tocht. Samen met haar paard Zula zal ze langs alle 53 hunebedden in Nederland rijden. Een tocht van ongeveer 350 kilometer, verdeeld over 11 dagen.

“Normaal gesproken zoek ik tijdens mijn vakanties ruigere gebieden op, vooral gebergtes in Scandinavië hebben mijn voorkeur. Op meerdaagse tochten kom ik helemaal tot rust, vooral als ik mijn hond of paard bij me heb”, zegt Karin. “Voor deze zomer had ik nog geen concrete vakantieplannen en ineens kwam dit idee een paar weken geleden in me op… te paard langs alle hunebedden in Nederland rijden. Ik werk als activiteiten coördinator bij het Hunebedcentrum, dus het is ook niet heel gek dat ik iets met hunebedden ga doen, zelfs tijdens mijn vakantie! Ik hoop dat ik na deze tocht eindelijk kan onthouden waar alle 53 precies liggen, dat scheelt opzoeken in de toekomst.” Karin zal overnachten bij kennissen of campings met weiland.

Met een tentje achterop vertrekken Karin en haar paard op 18 juli bij het hunebed in Balloo. Als alles volgens plan verloopt, zal ze haar reis eindigen bij de hunebedden in Rolde op 28 juli. Je kunt haar avontuur volgen via Instagram via het account @1paard53hunebedden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal