Direct naar de inhoud.

Opmerkelijke straf voor vernielzuchtige jongeren in zwembad Veendam

  • door:
  • op:
Politie voor het zwembad in Veendam F: Instagram Wijkagenten Veendam

VEENDAM- Donderdag vond er een incident plaats in zwembad Tropiqua, waarbij een aantal jongeren betrokken was bij openlijke geweldpleging tegen goederen. In plaats van direct het strafrechtelijke pad te bewandelen, heeft de bedrijfsleider van het zwembad een creatief voorstel gedaan. De betrokken jongens krijgen de kans om vier uur te werken in Tropiqua, waarmee dit voorval wordt afgesloten. Dit biedt tevens de mogelijkheid om te voorkomen dat de jongens een strafblad krijgen. Mocht blijken dat de jongens uiteindelijk de gemaakte afspraken niet nakomen, zal alsnog aangifte worden gedaan.

Het incident vond plaats toen een groep jongeren zich misdroeg en schade toebracht aan eigendommen in zwembad Tropiqua. In plaats van direct de politie in te schakelen, heeft de bedrijfsleider van het zwembad besloten om een alternatieve aanpak te hanteren. Hij bood de betrokken jongens de mogelijkheid om hun gedrag te herstellen door vier uur lang te werken in het zwembad.

Met dit creatieve voorstel hoopt de bedrijfsleider de jongeren bewust te maken van de gevolgen van hun acties en hen een kans te geven om verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag. Door op deze manier te handelen, kan voorkomen worden dat de jongens een strafblad krijgen dat hen mogelijk in de toekomst kan belemmeren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het naleven van de gemaakte afspraken essentieel is. Mochten de jongens de afspraken niet nakomen, dan zal alsnog aangifte worden gedaan en kan het strafrechtelijke proces in gang worden gezet.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal