Direct naar de inhoud.

Brand in buurtcentrum Maarswold in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Aan de achterkant van het pand is goed te zien hoe groot de schade aan het gebouw is | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – In de nacht van zaterdag op zondag is er brand uitgebroken bij het buurtcentrum van de wijk Maarswold aan de Utrechtselaan in Stadskanaal. Op het eerste gezicht lijkt de schade aan het pand enorm.

De naastgelegen 24-uurs kinderopvang kon op tijd ontruimd worden en de nog aanwezige kinderen en personeel zijn ongedeerd in veiligheid gebracht. De ouders van de kinderen zijn hierna op de hoogte gebracht.

Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan is nog niet helemaal bekend. Volgens de brandweer heeft een container vlak buiten het pand vlam gevat, de brand is daarna overgesprongen op het voormalige schoolgebouw. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Andere partijen

Naast het buurtcentrum waren ook andere partijen die gebruik maakten van de ruimte. Onder andere VVN en muziekvereniging Crescendo in Stadskanaal hadden daar de opslag van hun spullen en maakten gebruik van enkele ruimtes in het gebouw. Ook zij reageren geschokt op de brand in het gebouw en kijken hoe ze verder kunnen gaan met de activiteiten.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal