Direct naar de inhoud.

Buslijnen blijven bestaan door kritiek op OV-bureau

  • door:
  • op:
Foto: RTV Noord

REGIO – Het OV-bureau Groningen-Drenthe laat komend jaar minder buslijnen vervallen dan eerder werd aangekondigd. Acht buslijnen zijn gered, waaronder zeven in de provincie Groningen en een in de provincie Drenthe. Voorwaarde is wel dat beide provincies extra geld toezeggen. Dat blijkt uit de definitieve busdienstregeling voor 2024. 

Tientallen bezwaren van reizigers

Begin mei bracht OV-bureau Groningen-Drenthe de voorlopige dienstregeling naar buiten. Dat leverde ruim zeventig bezwaren op, van reizigers, gemeenten en belangenverenigingen. De klachten gingen vooral over de buslijnen die vanwege bezuinigingen geschrapt zouden worden. Raadsleden van de gemeente Borger-Odoorn hebben hun onvrede geuit tijdens een van de vergaderingen. Daarin werd benoemd dat er dan ook geen buslijn meer rijdt tot aan het gemeentehuis.

Op basis van de ontvangen reacties en na het inwinnen van adviezen, heeft het OV-bureau besloten minder bussen te laten vervallen. ‘We vonden het zelf ook veel te ver gaan, maar zagen geen andere mogelijkheid gezien onze financiële situatie’, zegt een woordvoerder. Het OV-bureau Groningen-Drenthe moet komend jaar voor miljoenen bezuinigen.

Deze lijnen blijven behouden in de nieuwe dienstregeling
– 59 Gieten – Exloo
– 36 Oldehove – Winsum
– 107 Stadskanaal – Groningen
– 77 Gieten – Bareveld
– 174 Zuidbroek – Veendam
– 17 Scheemda – Winschoten
– 43 Woldendorp – Delfzijl
– Stadslijn 8 Groningen – Hoogkerk
– Stadslijn 19 Vestdijklaan – Station Europapark



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal