Direct naar de inhoud.

Oud-wethouder Niek Wind voorgedragen als nieuwe wethouder Hoogeveen

  • door:
  • op:
Oud-wethouder Niek Wind © Gemeente Borger-Odoorn / Peter Timmer fotografie

HOOGEVEEN/ODOORN – Gemeentebelangen in Hoogeveen heeft Niek Wind (33) uit Odoorn voorgedragen als de beoogde opvolger van vertrekkend wethouder Jan Zwiers. Wind, die eerder als wethouder actief was in de gemeente Borger-Odoorn, wordt nu verwelkomd binnen het Hoogeveense bestuur.

Het vertrek van Jan Zwiers naar het burgemeesterschap in de gemeente Midden-Drenthe leidde tot een zoektocht naar een geschikte opvolger binnen Gemeentebelangen in Hoogeveen. Na zorgvuldige afwegingen en overleg kwam de partij unaniem uit bij Niek Wind, die momenteel nog fractievoorzitter is van Gemeentebelangen in Borger-Odoorn.

Gemeentebelangen Borger-Odoorn

In Borger-Odoorn heeft Niek Wind vier jaar lang als wethouder de portefeuille financiën beheerd. Hoewel hij na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 niet langer deze functie kon voortzetten, heeft zijn betrokkenheid bij de lokale politiek altijd voortgeduurd. Gemeentebelangen kwam als grootste partij uit de verkiezingen, maar kreeg helaas geen kans om deel te nemen aan een nieuwe coalitie.

Met zijn ruime ervaring als wethouder zal Wind binnen het Hoogeveense college verantwoordelijk worden voor wonen en volkshuisvesting, economische zaken, de binnenstad en het beheer van de openbare ruimte.

Definitieve benoeming

De definitieve benoeming van Niek Wind tot wethouder zal volgen na goedkeuring door de gemeenteraad van Hoogeveen. Gemeentebelangen Hoogeveen heeft alle vertrouwen in de deskundigheid en toewijding van Niek Wind en geeft aan uit te kijken naar zijn waardevolle bijdrage aan het bestuur van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-