Direct naar de inhoud.

Waarnemend burgemeester Veendam start met activiteit vol historie

  • door:
  • op:
Burgemeester Korthuis feliciteert echtpaar Horst © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – De nieuwe waarnemend burgemeester van Veendam, Sandra Korthuis, feliciteerde afgelopen donderdag echtpaar Horst met de vijfhonderdste plezierjacht dit vaarseizoen in Veendam. Daarmee was het ook haar eerste activiteit als waarnemend burgemeester van die gemeente.

Korthuis geniet zichtbaar van haar eerste activiteit als burgemeester. ‘Het is ontzettend mooi om dit te mogen doen’, begint Korthuis voor de camera van RTV1. ‘Het past ontzettend goed bij de historie van de gemeente.’ Korthuis geniet zichtbaar.

Tekst gaat verder onder video

Het meer dan honderd jaar oude schip van het echtpaar lijkt op een van de schepen die vroeger zijn gemaakt in Veendam. Met dat schip zijn ze al eerder langs Ter Apel en Stadskanaal gevaren. Nu zijn ze weer onderweg naar Stad, waar ze de tocht eindigen.

Cadeau

Als cadeau kreeg het echtpaar een speciaal Veendam pakket aangeboden. ‘Er zit een mooi boek in over kolonisten, kanalen en kroegen. Er zit ook nog een pen in en wat reclame van de gemeente’, geeft Tonny Horst aan.

Geen onbekende in de regio

Voor burgemeester Korthuis is de regio Veendam niet onbekend. Haar verre voorouders komen uit de plek met de rijke waterhistorie. ‘Mijn overgrootvader is hier in 1877 geboren. Ik ben naar hem vernoemd. Als jonge man is hij naar Den Haag gegaan.’

Zelf is ze vijftig jaar geleden onderzoek gaan doen naar haar familie. ‘Ik ben met de tienertour toen naar Veendam gegaan. Ik was erg nieuwsgierig waar mijn roots lagen. Toen had ik nog niet kunnen bedenken dat ik vijftig jaar later waarnemend burgemeester van deze gemeente zou gaan worden.’

Burgemeester Korthuis © Rutger Breider/RTV1



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal