Direct naar de inhoud.

Twee branden in Stadskanaal

  • door:
  • op:
De twee branden van afgelopen nacht in Stadskanaal © DGS Media

STADSKANAAL – In de nacht van zaterdag op zondag vonden er twee branden plaats in Stadskanaal. Bij de eerste brand waren twee auto’s betrokken. Bij de tweede brand was het een externe toiletwagen die op een oprit van een huis stond.

Twee auto’s in brand

Twee auto’s van medisch bedrijf Certe zijn rond half vier in de nacht in brand gevlogen. De beide auto’s stonden niet direct naast elkaar geparkeerd, maar stonden wel op dezelfde parkeerplaats aan de Hoogveen. De brandweer had de eerste auto snel onder controle, maar bij de tweede auto brandde ook de benzinetank. Daardoor was de brand moeilijk uit te krijgen.

Tekst gaat verder onder foto

Een van de auto’s na het blussen © DGS Media

De politie heeft de voertuigen met lint afgezet en er zal verder onderzoek worden gedaan naar het ontstaan van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Toiletgebouw in brand

Net na vijf uur in de ochtend werd de brandweer opnieuw opgeroepen. Ditmaal voor een brand in een toiletwagen die op een oprit stond aan de Oldambsterlaan in Stadskanaal. De bewoners van het huis hadden vermoedelijk een feest gehad, aangezien er een pop in de tuin stond met het getal zestig erop. De brand werd grotendeels geblust door de politie, zodat voorkomen kon worden dat de brand over zou slaan op planten, struiken, coniferen, de partytent of de woning.

De brand is gemeld door twee passerende jongens. De brandweer heeft het afgeblust en gecontroleerd met een warmtebeeldcamera. De politie heeft ook dit terrein afgezet met lint. Er wordt forensisch onderzoek gedaan.

Het toiletgebouw in brand © DGS Media



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal