Direct naar de inhoud.

Beachvolleybalsters Stam en Schoon grijpen naast medaille in Canada

  • door:
  • op:
Katja Stam en Raïsa Schoon in actie tijdens een Beach Pro Tour in Hamburg | Foto: Jelmer Wijnstra/RTV1

MONTREAL – Beachvolleybalsters Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon hebben naast een medaille gegrepen in het Elite-16-toernooi van de Pro Tour in Montreal. Het Nederlandse duo verloor de wedstrijd om het brons van het Chinese koppel Chen Xue en Xinyi Xia: 21-17 20-22 15-12.

Naast het circuit Gilles Villeneuve keken Stam en Schoon de hele eerste set aan tegen achterstand van drie punten. Door een mooie serie van drie punten op rij wisten Stam en Schoon de voorsprong in de tweede set te pakken, maar toch wisten ze die voorsprong niet vast te houden en was het bij 20-20 weer gelijk. Door een goed punt van Stam en een slimme service van Schoon wisten de Nederlandse dames de tweede set toch te pakken.

In de derde set ging het lang gelijk op, maar bij de ‘big points’ aangekomen wisten de Chinese dames de zege over de streep te trekken. In de halve finale verloren Stam en Schoon van het Amerikaanse duo Betsi Flint en Julia Scoles: 21-18 21-19. Ze verspeelden in beide sets een voorsprong.

Op naar het EK

Het volgende toernooi voor Stam en Schoon is het Europees Kampioenschap in Wenen. Komende woensdag beginnen Stam en Schoon tegen de Oostenrijkse dames Eva Freiberger en Katharina Holzer.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal