Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon rechtstreeks naar achtste finales op EK in Wenen

  • door:
  • op:
Katja Stam en Raïsa Schoon tijdens het EK van vorig jaar in München. | Foto: CEV

WENEN – Katja Stam uit Klijndijk heeft zich samen met Raïsa Schoon rechtstreeks geplaatst voor de achtste finales op het EK Beachvolleybal in Wenen. De Nederlandse dames wonnen hun beide poulewedstrijden tegen de Oostenrijkse dames Freiberger en Holzer en tegen de Duitse dames Ludwig en Lippmann.

In de eerste wedstrijd tegen het Oostenrijkse duo Eva Freiberger en Katharina Holzer ging het lang gelijk op. Bij 19-19 in de eerste set maakten Stam en Schoon het verschil: 21-19. In de tweede set leek lange tijd weinig aan de hand. De Oranje dames stonden constant met vier punten voor, maar zagen Freiberger en Holzer bij 18-18 langszij komen. De Oostenrijkse dames kregen twee setpunten, maar door vier punten op rij te pakken wisten Stam en Schoon ook de tweede set naar zich toe te trekken: 22-20.

Harde wind blijkt belangrijke factor

In de tweede wedstrijd tegen Laura Ludwig en Louisa Lippmann was de harde wind een grote factor. Bij 11-10 in de eerste set in het voordeel van Stam en Schoon leek het even mis te gaan, maar vanaf 11-13 trok Schoon met een goede serviceserie de stand naar 19-13. Uiteindelijk ging de set met 21-15 naar de Nederlandse dames. De tweede set werd vervolgens vrij makkelijk binnen gehaald: 21-14.

Tegen wie ze in de achtste finales uitkomen wordt donderdag duidelijk. Twee jaar geleden was het EK ook in Wenen en wisten Stam en Schoon verrassend een zilveren medaille te pakken. Vorig jaar volgde in München een bronzen medaille. Het duo is dit jaar als tweede geplaatst bij de EK.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal