Direct naar de inhoud.

Aantal verkeersborden in Veenkoloniën onder landelijk gemiddelde

  • door:
  • op:
Foto te illustratie

REGIO – Benieuwd naar hoeveel verkeersborden je tijdens een ritje door Veendam, Stadskanaal en Borger-Odoorn tegenkomt? Onlangs zijn de hoeveelheden verkeersborden per meter weg in deze drie gemeenten onderzocht. Wat blijkt? Alle drie de gemeenten zitten onder het landelijk gemiddelde aantal verkeersborden.

In de gemeente Veendam bevindt zich een gemiddelde van één verkeersbord per 63,2 meter weg. Dit ligt lager dan het landelijk gemiddelde van één bord per 54,6 meter, maar iets boven het gemiddelde van één bord per 75,6 meter in de provincie Groningen.

In Stadskanaal, daarentegen, treffen we een gemiddelde van één verkeersbord per 79,3 meter weg aan. Dit ligt onder het landelijk gemiddelde, maar ook onder het gemiddelde voor de provincie Groningen, waar één bord per 75,6 meter te vinden is.

In de uitgestrekte gemeente Borger-Odoorn blijkt het aantal verkeersborden per meter weg lager te liggen dan het landelijk gemiddelde, maar wel boven het provinciale gemiddelde voor Drenthe. Gemiddeld tref je hier elke 115,7 meter een verkeersbord aan. Als je met een rustig gangetje van dertig kilometer per uur door Borger-Odoorn rijdt, kom je na een minuut ongeveer vier verkeersborden tegen.

Verschillen tussen Drenthe en Groningen

In het algemeen blijkt uit het onderzoek dat de provincie Drenthe een gemiddelde heeft van één verkeersbord per 83,1 meter weg, terwijl de provincie Groningen één bord per 75,6 meter heeft. Dit suggereert dat de provincie Drenthe een licht lagere dichtheid van verkeersborden per meter weg heeft dan Groningen.

De meest voorkomende verkeersborden in beide provincies zijn de roodomrande witte driehoek met de punt omlaag, die aangeeft dat voorrang moet worden verleend.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal