Direct naar de inhoud.

SHC Stadskanaal ontving schilderijen van Karl Jacob van Beekum

  • door:
  • op:
K.J. van Beekum Ceresstraat met Watertoren 1981 | Foto: Streekhistorisch Centrum Stadskanaal

STADSKANAAL – Het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal ontving onlangs van een particulier een negental schilderijen van de kunstenaar Karl Jacob van Beekum in langdurig bruikleen. Van Beekum is bekend van zijn bekende beeld De Knoalster Lorelei langs de Hoofstraat in Stadskanaal, maar ook door de vele schilderijen van onder andere Stadskanaalster straatgezichten. Deze schilderde hij met name tussen 1962 en 1984.

Karl van Beekum

Karl van Beekum werd in 1914 in Rotterdam geboren en volgde daar de Academie voor Beeldende Kunsten. Hij haalde er ook zijn onderwijsbevoegdheid, waarmee hij in 1955 een aanstelling kreeg aan het Ubbo Emmius Lyceum in Stadskanaal en in 1960 ook aan de RHBS (nu RSG) in Ter Apel.

Stillevens

Op de tentoonstelling in het SHC zijn behalve schilderijen met herkenbare locaties in Stadskanaal ook enkele stillevens te zien, die nog niet eerder aan publiek werden getoond. De werken uit de recente bruikleen worden aangevuld met schilderijen die het SHC al van Van Beekum in bruikleen had uit andere collecties, schrijft het Streekhistorisch Centrum aan RTV Een.

De schilderijen zijn te bewonderen t/m 31 mei 2024 in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal