Direct naar de inhoud.

Hunebedcentrum ontvangt als eerste Drentse museum gouden duurzaamheidslabel

  • door:
  • op:
Het gouden label dat het Hunebedcentrum heeft ontvangen. | Foto: Hunebedcentrum

BORGER – Het Hunebedcentrum in Borger heeft als eerste Drentse Museum het Gouden Green Key-label ontvangen. Dat label krijgt het Hunebedcentrum voor de duurzaamheidslag die het de laatste jaren heeft gedaan.

Een jaar lang heeft het museum gewerkt aan allerlei vormen van duurzaamheid zoals het zuiniger omgaan met energie en water, het gebruik van ledlampen, lichtsensoren, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, meer biologische producten op de menukaart van het museumcafé en koffiedik inzamelen.

Daarnaast heeft het Hunebedcentrum ook haar personeel actief bij dit onderwerp betrokken en werd het publieksaanbod aangepast. Zo is er onder andere een terugkerende biodiversiteit dag in het Tiny Forest en is er een speciale dag over de duurzaamheid van wol.

‘Wij vinden het als museum belangrijk om een actieve houding aan te nemen in de duurzame transitie die speelt in de maatschappij,’ zo vertelt directeur Harrie Wolters. ‘Waar kan treffen wij maatregelen in ons gebouw, en ook in de communicatie en verhalen die wij vertellen is een rol weggelegd voor duurzaamheid.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal