Direct naar de inhoud.

Jubilerend Boerenrockfestival begint met opbouw: ‘Ik kan niet wachten!’

  • door:
  • op:
De opbouw van het hoofdpodium is begonnen © Rutger Breider/RTV1

DROUWENERMOND – Om zich heen ziet René Boiten de eerste stijgers voor het Boerenrockfestival in het nog lege akkerlandschap omhoog schieten. De bouw van het festival is begonnen. Over anderhalve week vindt het festival plaats en hopen de 50.000 bezoekers dit jaar te passeren tijdens de jubileumeditie.

De organisator begint trots te vertellen over de opbouw van het evenement. ‘Dit is waar alles om draait. Na een heel jaar voorbereiden op papier begint het nu echt op het boerenland. Ik word hier wel erg vrolijk van, want het wordt nu eindelijk weer een echt festivalterrein.’

Geen bezuinigingen

Voor de vijftiende editie van het festival is niet bezuinigd. Zo komen artiesten als Kraantje Pappie, DI-RECT, Marco Schuitmaker, Jannes, Bökkers en Mooi Wark naar het festival in Drouwenermond. De verwachtingen zijn hooggespannen bij de organisatie. ‘Ik verwacht dat het een gruwelijk feest wordt. We hebben er super veel zin in. Ik kan niet wachten!’

Het feest leeft door het hele land. Uit alle provincies en zelfs uit België en Duitsland komen bezoekers naar het Drentse dorpje om een weekend lang te feesten. Daar hoort ook de bijbehorende camping bij. Door het uitmeten van het terrein bleek dat er nog honderd campinggasten bij konden komen. Dit was razendsnel weer uitverkocht. Het aantal campingbezoekers is groter dan de inwoners van de drie omliggende dorpen Drouwenermond, Gasselternijveen en Drouwenerveen bij elkaar.

Terugblikken

Bij een vijftienjarig jubileum hoort ook het terugblikken. Vijftien jaar geleden begon het festival een stuk kleiner. Boerenrock begon in 2006 als een feestavond in de plaatselijke kroeg en groeide de jaren erna uit tot een meerdaags festival. ‘Ik was er zelf niet bij op dat moment, maar dit is echt een uit de hand gelopen hobby. Dit overtreft alle verwachtingen. Dit is een soort jongensdroom.’

Organisator René Boiten staat op het festivalterrein © Rutger Breider/RTV1

Het festival is voor Boiten geslaagd als de bezoekers komen als bezoeker en weggaan als fan van het festival, maar ook ‘als er geen incidenten zijn geweest en iedereen weken later nog napraat over ons festival.’

Het Boerenrockfestival vindt plaats van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal