Direct naar de inhoud.

Boerenrock Festival: Terrein klaar na laatste keuring

  • door:
  • op:
Verschillende instanties controleren het festivalterrein © Rutger Breider/RTV1

DROUWENERMOND – De puntjes worden op dit moment op de spreekwoordelijke i gezet op het terrein van het Boerenrock Festival. Nu bijna alles staat, werd het tijd voor de traditionele rondgang. De organisatie liep met gemeente, brandweer en politie over terrein om te kijken of alles veilig is en daardoor ook door kan gaan.

René Boiten klinkt opgelucht als de instanties het terrein verlaten. ‘We hebben goed nieuws. Het terrein is goedgekeurd door de instanties die ons de vergunning hebben verleend. We kunnen los!’

Zo’n rondgang is voor een evenement enorm belangrijk. ‘Door zo’n rondgang blijf je scherp en worden de laatste dingen nog veranderd of geregeld. We hebben alles goed voor elkaar, dus niks staat een mooi festival nog in de weg.’

Met nog twee dagen voor de boeg, is nog niet alles op het terrein volledig klaar. ‘We moeten nog wel twee dagen stijf werken, maar dat gaan we, net als elk jaar, gewoon redden.’ Ook is Boiten erg zonnig, want ondanks het kleine buitje in de ochtend, blijft hij positief. ‘Wat nu valt, valt dit weekend niet!’

Artiesten

In de afgelopen vijftien jaar is het Boerenrockfestival uitgegroeid tot het grootste festival van het Noorden. Het festival staat bekend om een gevarieerde line-up samengesteld met Nederlandse acts uit verschillende muziekgenres, zoals Mooi Wark, Jannes, de Outsiders, Bökkers, Hermes House Band en Charly Lownoise en nog veel meer. Veel artiesten komen al vanaf het eerste uur naar Drouwenermond.

Deze jubileumeditie pakt de organisatie extra uit. Op zondag sluit de rockband DI-RECT het festival af. Ook komt de Groningse rapper Kraantje Pappie op de slotdag optreden. “Geweldig dat we deze band hebben gestrikt voor ons festival”, aldus medeorganisator René Boiten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal