Direct naar de inhoud.

Lichtjesroute Veendam stopt met organisatie, hoopt op voortzetting

  • door:
  • op:
Een huis in Veendam volledig versierd met kerstverlichting. (foto: Ariënne Dozeman / RTV1)

VEENDAM – Het bekende Lichtjesroute-evenement in Veendam heeft aangekondigd dat de huidige organisatie ermee stopt, maar met de hoop dat het traditionele lichtspektakel in december blijft stralen. Sinds de Coronaperiode, tijdens de feestelijke decembermaand, heeft Veendam schitterend in het licht gestaan. Veendammers, Wildervankers en omliggende gebieden lieten hun creativiteit schijnen door hun lampjes en versieringen.

De kracht van saamhorigheid, benadrukt door de organisatie bestaande uit Tineke Alders, Ramona Rengers, Ingrid Rengers, Anneke Hoving en Leonie Prins, was altijd het leidende motto. Het doel was om samen met buurtgenoten het licht aan te steken en Veendam en Wildervank te laten stralen.

Hoewel de organisatie er niet in slaagt de Lichtjesroute in dezelfde vorm voort te zetten, koesteren ze de wens dat december de maand van de lichtjes blijft. In de Coronaperiode hadden Tineke, Ramona en Ingrid extra tijd om de Lichtjesroute in Veendam te organiseren. Later werden Anneke en Leonie aan het team toegevoegd om de druk te verlichten. Het organiseren van de Leutje Lichtjesroute, het versieren van tuinen, het werven van sponsoren, het uitstippelen van routes en het beoordelen van prijswinnaars waren slechts enkele van de taken die door deze vijf enthousiaste dames werden vervuld.

Veendammers van het jaar

De organisatie van de Lichtjesroute Veendam heeft de titel “Veendammer van het Jaar” in 2021 in ontvangst mogen nemen. De bekendmaking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Veendamse gemeentehuis, gepresenteerd door juryvoorzitter Max Bentum en burgemeester Berry Link. De drijvende krachten achter de Lichtjesroute werden tijdens de veertiende uitreiking geëerd.

Voortzetting

De organisatie doet een beroep op alle inwoners van Veendam en Wildervank om de geest van de Lichtjesroute voort te zetten. Samen met buurt- en wijkgenoten kan december weer sprankelend worden gemaakt. Ze hopen dat de stad dit jaar weer straalt als nooit tevoren. Als u interesse heeft om de Lichtjesroute over te nemen, kunt u een e-mail sturen naar: lichtjesrouteveendam@hotmail.com



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal