Direct naar de inhoud.

Burgemeester sluit pand in Wildervank na ontdekking hennepkwekerij

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie F: Pixabay

WILDERVANK – Een pand aan de Torenstraat in Wildervank is door de burgemeester voor een periode van zes maanden gesloten. De aanleiding hiervoor is de ontdekking van een actieve hennepkwekerij met bijna 200 planten, die door de politie is ontruimd. Dit besluit is genomen in overeenstemming met het Damoclesbeleid en de Opiumwet, als een bestuursrechtelijke maatregel.

Damoclesbeleid en Veiligheid

Het Damoclesbeleid biedt burgemeesters de mogelijkheid om panden te sluiten waarbij er sprake is van drugshandel, -productie of een overschrijding van de toegestane hoeveelheid drugs voor persoonlijk gebruik. Burgemeester Sandra Korthuis van Veendam benadrukt dat deze maatregel een aanvulling is op strafrechtelijke procedures en gericht is op het aanpakken van ondermijnende activiteiten. Ze stelt: “In dit geval heb ik op grond van het beleid besloten tot een sluiting van zes maanden omdat in Wildervank meerdere hennepkwekerijen zijn aangetroffen en ik optreed tegen ondermijning.”

Veilig Leefklimaat en Bewustwording

De fysieke sluiting van het pand wordt door de gemeente gemarkeerd met verzegelingen op de deuren en het ophangen van mededelingen. Burgemeester Korthuis onderstreept dat de aanwezigheid van hennepplantages of drugshandel een negatieve impact heeft op het leefklimaat en de veiligheid van inwoners. Ze waarschuwt voor mogelijke risico’s zoals brandgevaar, explosiegevaar, waterschade en geweldsincidenten. De burgemeester vervolgt: “Deze middelen maken onderdeel uit van een campagne om inwoners en pandeigenaren bewust te maken van deze risico’s en te waarschuwen. Ook hopen we door het zichtbaar te maken, dat mensen sneller melding doen van een vermoeden van drugsproductie of -handel.”

Betrokkenheid van de Gemeenschap

Het sluiten van een pand wegens drugsovertredingen is niet alleen een bestuurlijke actie, maar ook een stap in de richting van een veiliger gemeenschap. Het aanmoedigen van bewoners om verdachte activiteiten te melden is essentieel. Als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij of een drugslab, wordt u verzocht dit te melden bij de politie via 0900-8844, of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal