Direct naar de inhoud.

Feestelijke Opening van het Culturele Seizoen bij d’Rentmeester

  • door:
  • op:
De band Legiana © Guus Fiers

VALTHERMOND – Het nieuwe culturele seizoen staat voor de deur en d’Rentmeester in Valthermond maakt zich klaar voor een sprankelende start. Van 1 tot en met 3 september wordt het weekend geheel in het teken gezet van kunst en cultuur, met een knallende opening door een geweldige band. Het belooft een uniek en bruisend evenement te worden waar jong en oud van kunnen genieten.

Kinderweek en KunstExpositie

Voordat het seizoen officieel van start gaat, vindt van 21 tot 25 augustus de Kinderweek plaats. Kunstenaars van de KunstKring Borger-Odoorn zullen workshops geven aan kinderen vanaf 6 jaar. Deze jonge kunstenaars in de dop zullen werken met diverse materialen en technieken, zoals keramiek, maskers, zilverklei en verf, om unieke kunstwerken te creëren die geïnspireerd zijn op het veengebied en het thema ‘Van Gogh in het Veen’. De kunstwerken van deze jonge talenten zullen ook te bewonderen zijn tijdens de expositie.

Een Weekend vol Activiteiten

Het officiële startsein van het culturele seizoen vindt plaats op vrijdag 1 september om 19:00 uur, met een feestelijk openingswoord en een toost op het nieuwe seizoen. De expositie zal in de schijnwerpers worden gezet, waarna de ruimte om 20:00 uur transformeert tot een dansvloer waar iedereen los kan gaan op de muziek van het Legiana Collective, een muzikale groep die garant staat voor een avond vol energieke deuntjes.

Op zaterdag is de expositie vanaf 16:00 uur te bewonderen, gevolgd door een sfeervolle Van Gogh-wandeling door het veengebied onder begeleiding van een gids. Op zondag krijgen bezoekers de kans om zelf de muziek te bepalen via een platenspeler bij de expositie, waardoor er een unieke muzikale afsluiting ontstaat.

D’Rentmeester: Een Culturele Hub

D’Rentmeester heeft een rijke geschiedenis als culturele ontmoetingsplek en zal dit seizoen weer een gevarieerd en inspirerend programma bieden. Met de Legiana Collective als openingsact en een indrukwekkende lijst van artiesten en bands die dit seizoen het podium zullen betreden, belooft het een seizoen vol muziek, theater en cultuur te worden.

Daarnaast is d’Rentmeester niet alleen een plek voor culturele evenementen, maar ook voor vernieuwing en samenwerking. Het aankomende “Voel het Veen Festival” is hier een perfect voorbeeld van. Dit nieuwe festival, een samenwerking tussen diverse culturele organisaties binnen Borger-Odoorn, vindt plaats op 15, 16 en 17 september en belooft een unieke mix van muziek, theater en andere activiteiten te bieden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal