Direct naar de inhoud.

SKV biedt betere beeldkwaliteit dan landelijke providers

  • door:
  • op:
Het bezoekadres van SKV in Veendam © Google Streetview

VEENDAM – Stichting Kabelnet Veendam (SKV) blijft de beeldkwaliteit voor haar tienduizend abonnees verbeteren. Terwijl grote providers zoals KPN, Ziggo, T-Mobile en Delta vaak lagere bandbreedtes bieden voor zenders, levert SKV nu meer zenders in het zogenaamde HBR (High Bitrate) formaat. Dit resulteert in een betere beeldkwaliteit.

De HD-sportkanalen van Eurosport en ESPN waren al beschikbaar in HBR met een bandbreedte tussen de 25 en 26 Mb/s per kanaal. Deze kanalen boden volgens sommige abonnees een beter beeld dan het ESPN UHD kanaal van andere providers. SKV heeft nu het HBR-aanbod uitgebreid met drie kanalen van Warner Bros: Discovery, TLC en Investigation Discovery. Deze kanalen zijn beschikbaar voor alle SKV-klanten zonder extra abonnement.

Freddy van Egmond, vertegenwoordiger van SKV, benadrukte aan RTV1 dat betere beeldkwaliteit niet per se duurder hoeft te zijn. SKV maakt gebruik van DVB-C en IPTV-technologieën. Bij IPTV zijn er twee mogelijkheden: multicast en unicast. SKV’s servers staan in Frankfurt en Zurich en zijn direct gekoppeld aan het Amsterdamse netwerk, wat hen geen extra kosten oplevert voor dataverbruik. Dit in tegenstelling tot aanbieders zonder eigen netwerk.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal