Direct naar de inhoud.

Katja Stam uit Klijndijk naar WK beachvolleybal in Mexico

  • door:
  • op:
Stam en Schoon na de winst vorig jaar in Mexico. Foto: Twitter/nlbeachvolley

Katja Stam uit Klijndijk heeft zich samen met Raïsa Schoon geplaatst voor het WK beachvolleybal in het Mexicaanse Tlaxcala. Dat heeft de wereldvolleybalbond FIVB bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats van 6 tot en met 15 oktober.

Stam en Schoon zijn tijdens het WK als achtste geplaatst. Ze hebben ook goede herinneringen aan Tlaxcala. Vorig jaar maart bij een challenge toernooi van de Beach Pro Tour pakten de Nederlandse dames een zilveren medaille in Tlaxcala. Een week later pakte ze in het Mexicaanse Rosarito tijdens Elite 16 toernooi zelfs de gouden medaille.

Wisselvallig

Dit seizoen zijn de prestaties wisselvallig. Stam en Schoon pakte in januari brons bij de Beach Tour Finals van 2022. Een week later wonnen ze het eerste Elite 16 toernooi van dit jaar. Na wat mindere prestaties leken Stam en Schoon er in Canada weer helemaal te staan met een vierde plaats, maar een week later werden ze vroegtijdig uitgeschakeld op het EK.

De poule-indelingen voor het WK worden op een later moment bekend. De winnaars van het WK verdienen een ticket voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Het eerst volgende toernooi waar Stam en Schoon te zien zijn is vanaf 5 september in eigen land bij het King of the Court toernooi in Rotterdam.

(Kijk hieronder na een reportage van met Stam en Schoon voorafgaande aan het WK van vorig jaar in Rome)


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal