Direct naar de inhoud.

Donar speelt oefenwedstrijd in Wildervanckhal

  • door:
  • op:
Donar tijdens een eerdere wedstrijd in de Wildervanckhal © RTV Noord

WILDERVANK – Basketbalclub Donar, dat afgelopen week te horen heeft gekregen dat ze alsnog in de BNXT legde mogen spelen, zal aankomende vrijdag een oefenwedstrijd spelen in de Wildervanckhal. Het team onder leiding van coach Andrej Stimac neemt het op tegen de Engelse Leicester Riders. De wedstrijd vormt een onderdeel van het voorbereidingsprogramma van de club.

Donar speelt vrijdagavond om 19.30 uur in Wildervank de eerste officiële oefenwedstrijd en heeft achter de schermen, ondanks alle onzekerheid, al gebouwd aan een team voor komend seizoen, zo liet de club maandagochtend tijdens een persmoment weten.

De organisatie van het evenement ligt, zoals in voorgaande jaren, in handen van de lokale Basketbalvereniging Aquila. Toegangskaarten zijn online beschikbaar via de website www.bvaquila.nl.

Basketbalclub Donar heeft groen licht gekregen om deel te nemen aan de BNXT League, het hoogste basketbalniveau van Nederland en België. De licentiecommissie van de BNXT League heeft dit besluit vrijdagochtend bekendgemaakt. Na het faillissement en de reorganisatie als nieuwe BV, heeft Donar zich ingespannen om aan de gestelde eisen te voldoen en een licentie te verkrijgen. Hoewel de precieze voorwaarden niet zijn onthuld, was het verkrijgen van de licentie geen eenvoudige taak voor de club. Er was ook kritiek van andere clubs, zoals Feyenoord, die zich benadeeld voelde omdat Donar zich in voorgaande seizoenen niet aan financiële regels hield.

Volgende week verblijft Donar in Zwitserland voor drie oefenduels. Op zaterdag 16 september spelen de Groningers in Assen tegen Bremerhaven. 

Een week later begint Donar aan de competitie met een thuisduel tegen Heroes Den Bosch.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal