Direct naar de inhoud.

Blueprint opent theaterseizoen in VanBeresteyn

  • door:
  • op:
Presentator Thomas Kaldijk tijdens een van de opnames van Blueprint © Herman Buisman

VEENDAM – In het weekend van donderdag 21 t/m zondag 24 september opent theater vanBeresteyn de deuren van het nieuwe theaterseizoen. Ook het RTV1-programma Blueprint is van de partij met een nieuwe live aflevering op vrijdag 22 september van 17.00 tot 19.00 uur. Gasten zijn de Nico Bult Blues & Boogie Band met (oude) docenten van de muziekschool en de Amerikaan Jim Keller die met het album Spark & Flame in 2022 een uitstekend album afleverde.

Nico Bult Blues en Boogie Band

Al sinds 1996 spelen Nick Bult, Wietze Koning, Bob Philipse en André van der Werf in dezelfde samenstelling. En dat is te horen want beter dan dit wordt het niet. Als een stoomtrein dendert dit clubje topmuzikanten door de tent! Als je denkt “waar heb ik die namen eerder gehoord” dan is dat niet zo gek. Al jaren spelen ze in verschillende samenstellingen in binnen en buitenland, van postzegelpodia tot stadions. In vele bekende en minder bekende bands en met vele bekende en minder bekende artiesten hebben ze het podium gedeeld. Maar als ze dan weer met z’n vieren samenspelen gebeurt er iets bijzonders.

Jim Keller 

De Amerikaanse muzikant/producer Jim Keller mogen we gerust een rock-’n-rollveteraan noemen. In de vroege eighties had hij in zijn thuisland succes met zijn powerpopband Tommy Tutone, in de nineties werd hij de manager van componist Philip Glass en in de zeroes begon hij een solocarrière. Die leverde tot nu toe vier soulvolle albums op met ambachtelijke grotestads-americana, geschikt voor liefhebbers van Los Lobos, Dr. John en The Del Fuegos. Zijn jongste album Spark & Flame verscheen in het najaar van 2022 – het lekker countryrockende titelnummer laat horen dat Jim Keller nog jaren meekan! 

Bekijk hier een eerdere aflevering van Blueprint:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal