Direct naar de inhoud.

Muzieknoal ondanks regen en afmeldingen geslaagd

  • door:
  • op:
Er werd veel muziek gespeeld in het centrum van Stadskanaal © Hemmo Kuiper/RTV1

STADSKANAAL – Het is al langer bekend dat de Veenkoloniën veel muzikaal talent herbergt. Dit was genoeg reden voor de activiteitencommissie van het Centrum in Stadskanaal om een klein festival te organiseren met lokale artiesten. Ondanks de regen beschouwt de organisatie het evenement als geslaagd.

“De eerste editie van Muzieknoal is achter de rug,” begint Arjan Plat, een van de organisatoren van het evenement. “Bij zo’n primeur horen altijd wat opstartproblemen, maar we zijn erg blij met de reacties van zowel bezoekers als artiesten.”

Veel Afmeldingen

Aanvankelijk hadden 25 artiesten zich aangemeld, maar een dag voor het evenement ontving de organisatie veel afmeldingen vanwege de slechte weersvoorspellingen. “Een dag voor het evenement hadden we nog maar veertien artiesten over. Uiteindelijk waren er op de dag zelf nog maar vijf.”

Jonge artiesten kregen de mogelijkheid om hun talent te laten zien © Hemmo Kuiper/RTV1

De aanwezige artiesten hebben desondanks erg genoten. Twee verschillende groepen wilden oorspronkelijk alleen ’s middags optreden, maar uiteindelijk bundelden ze ’s avonds hun krachten en verzorgden de hele dag door muzikale optredens.

Nieuwe Activiteitencommissie

Sinds mei heeft het Centrum Winkeliers een nieuwe activiteitencommissie. De commissie bestaat uit ondernemers en liefhebbers van het Stadskanaalse centrum, die zich vrijwillig inzetten om het weer bruisend te maken. Veel activiteiten waren al gepland door de vorige commissie, en dit evenement kon net tussen andere evenementen worden ingevoegd, vandaar dat het op een donderdag plaatsvond.

Vervolg

Op de vraag of er een nieuwe editie komt, antwoordt Plat stellig: “Zeker, er komt een vervolg. We willen dat graag op een zaterdag organiseren, omdat veel artiesten doordeweeks niet kunnen vanwege werkverplichtingen. Dat is begrijpelijk.”

Waarschijnlijk zal het evenement niet meer in 2023 plaatsvinden. “Er zijn al diverse andere activiteiten gepland, zoals een herfstmarkt, Sinterklaas en natuurlijk Moonlight Shopping. Er is genoeg bedrijvigheid in het centrum!”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal