Direct naar de inhoud.

Theaterstuk De Drentse Vlaggenhijsers in première

  • door:
  • op:
De cast van de theatervoorstelling © RTV Drenthe / Tom Meijers

REGIO – De theatervoorstelling De Drentse Vlaggenhijsers is op 1 en 2 september in première gegaan bij Taribush De Jachthut in Wijster. Ook in de rest van de maand september wordt het theaterstuk in verschillende plaatsen in Drenthe uitgevoerd.

De Drentse Vlaggenhijsers

Het idee van de voorstelling is dat je een uurtje meeloopt in het leven van een écht Drentse jongen: Harm, Menno of Simon. Jonge mannen die elkaars beste vrienden zijn, maar die ook allemaal een heel andere manier hebben van kijken naar het leven in Drenthe, schijft de organisatie op hun website.

Hoe het begon

Okki Poortvliet, Vera Vos en Hans van der Werf, alle drie geboren Drenten. Okki Poortvliet is geboren in Odoorn, Vera Vos in de Wijk en Hans van der Werf in Assen. “We hebben in Drenthe leren fietsen, eindeloos door de bossen gewandeld, onze eerste baantjes gehad en onze eerste projecten opgezet. We gingen studeren in Groningen (Vera en Okki aan kunstacademie Minerva) en Zwolle (Hans aan kunstacademie ArtEz). Vera keerde terug naar Drenthe, Hans woont nog in Zwolle en Okki in Groningen. Toch we voelen ons alle drie Drent”, schrijft de organisatie op hun website.

Aangebeld bij huizen

Daarom gingen zij op tjak door Drenthe op zoek naar Drentse vlaggenhijsers. Specifiek in de gemeenten De Wolden, Westerveld, Emmen, Coevorden en Midden-Drenthe. Deze gemeenten hebben hun project financieel hebben gesteund. “We hebben vooral veel aangebeld bij huizen waar een vlag wapperde, maar mensen konden ook zichzelf of andere vlaggenhijsers aan ons tippen. Het leidde tot gesprekken met allerlei Drenten. Maar ook tot gesprekken tussen de drie makers. Al deze verhalen hebben we gebundeld tot een theaterstuk. Naast het theaterstuk hebben we ook een documentaire gemaakt, waarin de opgenomen verhalen laten zien worden”, aldus de organisatie.

Taribush De Jachthut

Op 1 en 2 september is het theaterstuk in première gegaan bij Taribush De Jachthut in Wijster “Wat hebben we enorm genoten van de première. Het was heel bijzonder om het verhaal van Menno, Simon en Harm voor het eerst met publiek te delen. Ok ontvingen we positieve reacties als: “Magnifieke voorstelling, een ware vertelling!”, “Echt heel mooi en goed dat dit onderwerp zo in het daglicht wordt gezet, ik hoop dat dit mensen aan het denken zet, super.”, “Wat een toffe voorstelling. Het raakt me, ik ruik het en voel het. Deze reacties steken we mooi in onze zak. We hopen zo natuurlijk nog een hele een boel mensen te bereiken.”, schrijft de organisatie aan RTV1.

Volgend weekend staat Echten op hun agenda, daarna touren ze door naar Schoonebeek en Weiteveen. Tickets zijn te bestellen via hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-