Direct naar de inhoud.

Borger Kerkplein bruisend tijdens VEB’98 beachvolleybal

  • door:
  • op:
Beachvolleybal op het Kerkplein in Borger © Anno Kruize/Kieqseem

Borger – Afgelopen zaterdag was de zomerse hitte in Borger niet alleen voelbaar in de temperaturen, maar ook op het Kerkplein, waar Volleybalclub VEB’98 een beachvolleybaltoernooi organiseerde. Het Borger Kerkplein veranderde in een zinderende zandarena, waar dames-, heren- en mixteams elkaar uitdaagden voor een enerverend beachvolleybalspektakel.

In totaal streden 25 teams – twaalf gemengde teams, acht herenteams en vijf damesteams – om de hoogste eer. Het aantal teams lag volgens de organisatie in lijn met de verwachtingen, mede door de coronabeperkingen die het evenement de afgelopen drie jaar dwarszaten.

Voorzitter Sander van den Pol heeft met plezier gekeken naar de sportievelingen van het dorp. “We zijn absoluut tevreden. Mooier weer hadden we ons niet kunnen wensen. Er was geen blessureleed, en de EHBO had een zeer rustige middag.”

Het eerste herenteam droeg opnieuw bij aan de organisatie van het toernooi. Van den Pol legt uit: “Het kost veel energie en tijd. Met het heren 1 team hebben we de organisatie weer opgepakt. Gelukkig hebben we sponsoren die in het zand zitten, daarmee kregen we alles geregeld.”

De vijfde editie was een succes, en daardoor kijkt de volleybalclub ook al richting de Kerst. “Het begint allemaal weer te leven. Het kerst volleybaltoernooi hebben we ook een aantal jaar niet mogen doen. De toernooien leven zeker in Borger. We moeten het alleen nu weer op de kaart zetten, zodat het weer verder kan groeien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-