Direct naar de inhoud.

Grote Rietplas in Emmen weer veilig voor zwemmers

  • door:
  • op:
Natuurgebied Tusschenwater is onderdeel van de wandelroute © RTV Drenthe

REGIO – Het water van de Grote Rietplas in Emmen en in het Hunzedal in Borger zijn weer veilig voor zwemmers. In juli van dit jaar gaven de provincie Drenthe en het Waterschap Vechtstromen een waarschuwing af omdat er blauwalgen de wateren waren gevonden. De waarschuwing voor de Kleine Rietplas blijft voorlopig nog staan.

De eerdere waarschuwingen voor de Grote Rietplas Watersportstrand, Grote Rietplas Parelstrand en Grote Rietplas Rietstrand komen te vervallen. Bacteriën van de blauwalg kunnen leiden tot irritatie van de ogen en de huid en daarnaast kunnen ze hoofdpijn en maag- en darmklachten veroorzaken.

Hunzedal

Ook in het Hunzedal in Borger kun je weer veilig zwemmen. Bij een laatste controle op 28 augustus bleek de waterkwaliteit voldoende, aldus de provincie. Over de laatste vier jaar is de gemiddelde kwaliteit van het water onvoldoende, daarom geldt er nog een negatief zwemadvies op de website zwemwater.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal