Direct naar de inhoud.

Ride & Run Onstwedde opnieuw een succes

  • door:
  • op:
Een van de deelnemende teams in Onstwedde © Freerk Boskers

ONSTWEDDE – Afgelopen zaterdag was het de achtste keer dat de Ride & Run in Onstwedde plaatsvond, een evenement dat paardrijden en hardlopen combineert tot een unieke uitdaging. Om half 10 ’s ochtends klonk het startsignaal voor de 5 kilometer, waarbij talloze teams vanuit verschillende plaatsen naar Onstwedde waren gekomen om deel te nemen.

De variëteit in deelnemers was indrukwekkend, van jong tot oud, van grote paarden tot kleine pony’s, zelfs opa’s die deelnemen met hun kleindochters en partners die samen de uitdaging aangaan. Maar wat dit evenement echt bijzonder maakt, is de interactie tussen de hardlopers en de paarden, de teamgeest en de blijdschap wanneer de finishlijn wordt bereikt.

Extra uitdagend

Dit jaar waren de weergoden het evenement opnieuw gunstig gezind, en er was een grote menigte aanwezig om alle deelnemers aan te moedigen. Het parcours was dit jaar echter extra uitdagend vanwege de overvloedige regenval in de voorgaande periode, vooral voor de hardlopers op de 5 kilometer. Maar dit weerhield niemand ervan om plezier te hebben, aangezien de onverharde routes door het prachtige natuurgebied tussen Onstwedde, Holte en Vlagtwedde veel goedmaakten.

Na afloop overheerste het enthousiasme, met veel positieve reacties en teams die al uitkijken naar volgend jaar. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door talrijke sponsors, die financiële en materiële steun verleenden. Er werd zelfs gedacht aan de viervoetige deelnemers. Maar bovenal was de inzet van veel vrijwilligers van onschatbare waarde, die belangeloos een groot deel van hun weekend opofferden om de achtste Ride & Run tot een daverend succes te maken.

De sfeer was geweldig, waarbij gezelligheid en deelname voorop stonden. Desondanks streden veel combinaties om snelle tijden neer te zetten.

Winnaars van de 5 kilometer:
1. Team Gebroeders Eckhardt met ruiter Ria Beishuizen, paard Djamahl, en hardloper Tonnie Knigge in een tijd van 22.33.
2. Team Bammie Power met ruiter Anancy Musch, paard Barney, en hardloper Teddy Veldkamp in 22.53.
3. Team de Kruizebolletjes met ruiter Dieke Kruizinga, paard Winnie, en hardloper Dennis Kruizinga in 25.27.
Het snelste damesteam op de 5 kilometer was team Go Green met ruiter Lotte Migchels, pony Astrid, en hardloper Linda Bruggeman in 26.54.

Winnaars van de 10 kilometer:
1. Team Fanaticus met ruiter Nicky Gorter, paard Anna, en hardloper Martien Wubs in een snelle tijd van 36.35.
2. Team Brittas Bay met ruiter Esmeralda Orsel, paard Brittas Bay, en hardloper Ryan Drenth in 39.24.
3. Team Spacegladiators met ruiter Dominique Wijnberg, paard Sovereign V, en hardloper Timo Verhagen in 39.25.
Het snelste damesteam op de 10 kilometer was team Barbie met ruiter Dorien Smith, paard Dietse, en hardloper Linda Bruggeman in 47.54.



    -advertenties-

    NIJM Webdesign Stadskanaal