Direct naar de inhoud.

Aftrap JOGG Project bij Veendammer Waterdagen

  • door:
  • op:
De brugklasleerlingen van het Winkler Prins waren aanwezig bij Veendammer Waterdagen © Hemmo Kuiper/RTV1

VEENDAM – Donderdagmiddag om 13:00 uur gaf wethouder Henk Jan Schmaal het startschot voor het project ‘JOGG: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst’ tijdens de Veendammer Waterdagen voor de brugklas van de Winkler Prins. Het evenement vond plaats op het sportpark aan de Langeleegte in Veendam, waar leerlingen de kans kregen om deel te nemen aan verschillende activiteiten.

De brugklasleerlingen werden in groepen verdeeld en kregen de gelegenheid om vijf rondjes te rennen op een parcours met diverse springkussens. Het evenement duurde van 13:00 uur tot 15:00 uur en werd mede georganiseerd in samenwerking met de brandweer.

Sinds mei 2023 is Veendam officieel een JOGG-gemeente, wat staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Het hoofddoel van dit initiatief is ervoor te zorgen dat alle kinderen en jongeren in Nederland, van 0 tot 23 jaar, kunnen opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. Binnen de JOGG-aanpak worden vier lokale leefstijltransities nagestreefd, namelijk: water drinken, gratis bewegen, groente eten en voldoende slaap krijgen.

De Veendammer Waterdagen zijn een onderdeel van het JOGG-initiatief en richten zich specifiek op het bevorderen van water drinken als gezonde leefstijlkeuze. Brugklasleerlingen nemen deel aan twee activiteitendagen tijdens hun introductieweek, waarbij water drinken centraal staat. Deze dagen sluiten aan bij de lifestyle- en voedingslessen die gedurende het nieuwe schooljaar worden gegeven door combinatiefunctionaris Sport-, Voeding & Lifestyle en JOGG-regisseur, Marja van Nes, werkzaam bij Veendam Beweegt.

Veendam Beweegt streeft ernaar dat alle inwoners van de gemeente Veendam in een gezonde leefomgeving met een gezonde leefstijl kunnen opgroeien. Het project heeft als doel om alle betrokken maatschappelijke partners, zoals kinderopvang, basisscholen, voortgezet onderwijs, jongerenwerk, sportverenigingen, commerciële sportaanbieders en zorgpartners, met elkaar te verbinden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal