Direct naar de inhoud.

Uitreiking SchuldHulpMaatjes certificaten door wethouder Mellies

  • door:
  • op:
Pieter Iwema, Hendrik Nieland, Jenny Zuiderhoek en Patrick Bies en wethouder Jur Mellies | Fpto: SchuldHulpMaatje Stadskanaal

STADSKANAAL – Donderdag 7 september vond er een uitreiking plaats van nieuwe SchuldHulpMaatjes in De Lichtbron in Stadskanaal plaats. Na een driedaagse training mogen de nieuwe schuldhulpmaatjes Pieter Iwema, Hendrik Nieland, Jenny Zuiderhoek en Patrick Bies inwoners uit de gemeente Stadskanaal gaan helpen die zich melden met geldzorgen. De certificaten werden door wethouder uitgereikt. In totaal telt SchuldHulpMaatje Stadskanaal (SHM) nu 11 maatjes. Tot nu toe hebben bijna 30 inwoners uit de gemeente Stadskanaal aangeklopt bij SchuldHulpMaatje Stadskanaal.

Wat een maatje doet

Stress door geldzorgen zorgt ervoor dat mensen verlammen. Dan is het belangrijk dat er iemand is die luistert en helpt actie te ondernemen. Dat is wat maatjes doen. Zonder oordeel luisteren, motiveren, een aflossingsplan maken of andere oplossingen zoeken. Zo begeleidt een maatje iemand naar een gezonde, financieel zelfstandige toekomst, schrijft de organisatie aan RTV1.

Gemeente is blij met SchuldHulpMaatje

Naast de organisatie van SchuldHulpMaatje Stadskanaal, was wethouder Jur Mellies aanwezig in De Lichtbron in Stadskanaal. Die middag kregen de schuldhulpmaatjes door Jur Mellies van de gemeente Stadskanaal hun certificaat overhandigd. Wethouder Mellies: “Op het moment dat er iemand naast je staat en je helpt en ontzorgt, valt er een last van je schouders. We zijn als gemeente erg blij met organisaties zoals SchuldHulpMaatje die mensen persoonlijk helpen met hun geldzorgen”, vertelt wethouder Jur Mellies.

Over SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje is opgericht door landelijke kerken en is op ruim 100 locaties in 144 gemeenten in heel Nederland actief. SHM werkt samen met gemeentes, UWV, woningcorporaties, bedrijven en de kredietbank. In Stadskanaal hebben 7 kerken zich verbonden aan SchuldHulpMaatje. Een afvaardiging van deze kerken vormt het bestuur, laat de organisatie weten aan RTV1.

Maatje worden

“Mensen die maatje willen worden, kunnen zich aanmelden via onze website of via contact@stadskanaal.schuldhulpmaatje.nl. De maatjes in Stadskanaal komen eens in de zes weken bij elkaar om ervaringen te wisselen. Daarnaast is er elk jaar een bijscholing. In Stadskanaal zijn nu 11 maatjes actief”, laat de organisatie weten.

Op dit moment worden er bijna 30 inwoners uit de gemeente Stadskanaal geholpen door SchuldHulpMaatje Stadskanaal. Meer informatie is te vinden op hun website.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal