Direct naar de inhoud.

Dorpspleinfeest Buinerveen geslaagd; Harald sterkste van het dorp

  • door:
  • op:
De trekkerband die omgegooid moest worden © Hemmo Kuiper/RTV1

BUINERVEEN – Afgelopen weekend bracht het Dorpspleinfeest in Buinerveen de gemeenschap samen voor een weekend vol plezier en activiteiten op en rond het dorpsplein. Het evenement omvatte een verscheidenheid aan spellen, een markt en de spannende zoektocht naar ‘de sterkste van Buinerveen’.

Het feestweekend begon op vrijdagavond met de dorpsquiz genaamd ‘Ik hou van Buinerveen’. ‘Maar liefst achttien teams namen deel aan deze uitdagende quiz, waarin vragen werden gesteld over Buinerveen en Nieuw-Buinen. Daarnaast werd ook hun muziekkennis getest onder begeleiding van de dorpsband de Meraskikkers’, aldus bestuurslid Nana.

Op zaterdag was er een levendige markt tegenover het dorpsplein met tal van kraampjes. Iedereen die interessante producten wilde verkopen of een leuke activiteit wilde aanbieden, was welkom. Kinderen, dorpsgenoten, bedrijven en organisaties werkten samen om een gevarieerd aanbod op de markt te brengen.

Na het succes van vorig jaar werd ook dit jaar de competitie “Sterkste man van Buinerveen” georganiseerd. Tijdens de eerste editie moesten deelnemers een barrelauto voorttrekken. Dit jaar was de uitdaging om een trekkerband over een bepaalde afstand om te gooien. Harald Keur wist dit het snelst te volbrengen en mag zich nu ‘De Sterkste Man van Buinerveen’ noemen.

De organisatie was erg tevreden over het evenement. ‘We hebben alleen maar positieve reacties gekregen van de bezoekers. Ondanks de hitte bleef iedereen enthousiast en vrolijk.’ Ze zien dan ook een goede motivatie om het evenement van 2024 voor te bereiden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal