Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon wereldkampioen Queen of the Court

  • door:
  • op:
Stam en Schoon zijn Queen of the Court © Facebook Beachvolleybal Nevobo

KLIJNDIJK – Katja Stam, afkomstig uit Klijndijk, en haar partner Raïsa Schoon hebben zichzelf tot wereldkampioenen gekroond in Queen of the Court. Deze buitengewone prestatie vond plaats in Rotterdam tijdens de finale op het Henegouwerplein, waar een stadion voor meer dan duizend toeschouwers uit de grond was gestampt.

In de finalerondes toonden Stam en Schoon ongeëvenaard spel door 19, 16 en 15 punten te scoren, waarmee ze hun concurrentie ver achter zich lieten.

Olympische Erkenning

Het beachvolleybalconcept Queen of the Court (King of the Court voor mannen) heeft inmiddels erkenning gekregen van de internationale volleybalbond FIVB en heeft de aandacht getrokken van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Rotterdam had de eer om het allereerste Wereldkampioenschap te organiseren voor dit opkomende format. Veel wereldtoppers namen deel aan dit prestigieuze evenement in de Maasstad.

Bij elke wedstrijd beginnen standaard vijf teams, waarvan er twee daadwerkelijk in het veld staan. Het team dat een rally verliest, wordt vervangen door een ander team. Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren, maar dit kan alleen aan de rechterkant van het net, bekend als de “queenside.” Na vijftien minuten worden de punten opgeteld, en het team met het laagste aantal punten wordt geëlimineerd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal