Direct naar de inhoud.

Oud-Odoorner Paulusma op kandidatenlijst D66

  • door:
  • op:
Paulusma staat op plek 14 op de voorlopige kandidatenlijst van D66 © D66

ODOORN – Op de conceptkandidatenlijst van D66 voor de komende Tweede Kamerverkiezingen staat Wieke Paulusma op plek 14. De 44-jarige Paulusma groeide op in Odoorn, maar startte haar politieke carrière in de gemeenteraad van Groningen. Sinds 2021 zit ze namens D66 in de Tweede Kamer

De kans dat Paulusma in de Tweede Kamer komt, lijkt vooralsnog klein. D66 doet het slecht in de peilingen: volgens een peiling van I&O Research staat de partij nu op 7 zetels, ten opzichte van de huidige 24 Kamerzetels. In de meest recente peiling van EenVandaag zijn het er 10.

Coronavirus

Ze stond op een vijftiende plaats op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 en werd verkozen met 14.933 voorkeurstemmen. Paulusma testte positief voor het coronavirus op 30 maart, waardoor ze de installatie van de nieuwe Tweede Kamer de volgende dag miste. Uiteindelijk werd Paulusma op 15 april beëdigd.

Partijvoorzitter Victor Everhardt vond het opstellen van de lijst ‘een uitdaging’. “We hebben zorgvuldig gewikt en gewogen, en hebben kandidaten op de lijst geplaatst met ervaring in de politiek, maar ook daarbuiten.” Het gaat om een conceptlijst waarover de leden nog moeten stemmen. De volgorde van de lijst kan dus nog veranderen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal