Direct naar de inhoud.

Renovatie sportpark Odoorn weer duurder: half miljoen nodig voor clubgebouw

  • door:
  • op:
De renovatie van het Harm Kuiper-sportpark in Odoorn © RTV Drenthe

ODOORN – De renovatie van het Harm Kuiper-sportpark in Odoorn blijkt toch weer duurder uit te vallen. Eerder was er al één miljoen euro extra nodig. Nu hebben de verenigingen 538.000 euro extra nodig voor de realisatie van het clubgebouw. De totale kosten voor de renovatie komen nu uit op ruim 4,5 miljoen euro.

Het sportpark in Odoorn wordt momenteel flink onder handen genomen. Zowel tennisbanen als de voetbalvelden worden gerenoveerd. De tennisvereniging TC Okko en voetbalvereniging HOVC krijgen straks één gezamenlijk clubgebouw. Beide verenigingen dragen 350.000 euro bij.

Inflatie

Hiervoor was 1,7 miljoen euro geschat, maar nu blijken de kosten uit te komen op ruim 2,3 miljoen euro. Inflatie doet personeelskosten en de prijzen van bouwmaterialen oplopen, schrijft de gemeente aan de raad. Ook wordt het gebouw groter, vanwege technische installaties. Verder is er gerekend met een te lage prijs per vierkante meter, aldus het college.

Volgens de gemeente Borger-Odoorn hebben de verenigingen zelf niet meer budget om bij te dragen aan de bouw van het clubgebouw. Daarom vraagt het de gemeenteraad om 538.000 euro extra. Volgens de gemeente zorgt het uitstellen van de renovatie voor hogere kosten en neemt daarmee de druk op de verenigingen toe. Donderdagavond praat de gemeenteraad over het extra geld.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal