Direct naar de inhoud.

Uitvaartmarkt in Borger zorgt voor geïnspireerde bezoekers

  • door:
  • op:
Bezoekers werden geïnformeerd over gerelateerde informatie © Anno Kruize/Kieqseem

BORGER – Afgelopen zaterdag vond voor het eerst de uitvaart inspiratiemarkt plaats in de Goede Herderkerk in Borger. Op de markt waren diverse uitvaartverenigingen uit de regio die zich presenteerden samen met gerelateerde standhouders. In totaal stonden dertig stands zich te presenteren.

Deze markt is georganiseerd door UGNA, uitvaartverzorger namens meer dan 35 uitvaartverenigingen door heel Drenthe en een aantal in Overijssel. Het doel was om de uitvaartverenigingen een podium te bieden en zich te laten zien. Dat geeft Björn Schmitz van de UGNA aan.

Geen vanzelfsprekendheid

Schmitz: ‘Vroeger was het vanzelfsprekend dat je lid was bij een plaatselijke uitvaartvereniging. Nu merken we dat het tegenwoordig lastiger wordt om het belang van een lidmaatschap duidelijker te kunnen maken.’ Dat belang zit onder andere in grote financiële voordelen rondom een uitvaart.

Afscheidsfotograaf Daphne Kleine vertelt over haar werk © Anno Kruize/Kieqseem

Schmitz kijkt met een tevreden gevoel terug op de inspiratiemarkt. ‘De sfeer was goed. De belangstellenden hadden gerichte vragen en het heeft bewezen dat het voldoet aan een behoefte. Op een laagdrempelige manier mensen informeren en inspireren.’

Onvoldoende kennis

Dat informeren is zeker gelukt. De bezoekers hadden gerichte vragen aan de standhouders. ‘We merken dat mensen nog onvoldoende weten wat er mogelijk is rondom het vormgeven van een uitvaart. Het bevestigd dat het goed is om dit soort evenementen te organiseren en motiveert ons om binnen ons werkgebied dit meer te gaan doen.’

Ook over de opkomst is de organisator niet ontevreden. ‘Ondanks de warmte zijn we tevreden over de opkomst. We kijken terug op een geslaagde dag. Dit benoemden ook de aanwezige standhouders.’

Ten slotte wil Schmitz nog benadrukken dat je de tijd moet nemen om je te verdiepen in de meerwaarde van een lidmaatschap bij een plaatselijke uitvaartvereniging. ‘Stimuleer ook de jeugd om dit te regelen, want voor een klein bedrag aan contributie per jaar ben je al lid.’

Afscheidsfotograaf

Ook afscheidsfotograaf Daphne Kleine presenteerde zich tijdens de markt. Zij deed dit met een eigen expositie. In 1 op Vrijdag vertelde ze al over de markt en haar verwachtingen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal