Direct naar de inhoud.

Werkpraat organiseert sollicitatietrainingen in Bibliotheek Stadskanaal

  • door:
  • op:
Bibliotheek Stadskanaal Foto: RTV1

STADSKANAAL – Inwoners van Stadskanaal en omgeving, die hulp kunnen gebruiken in de zoektocht naar een (nieuwe) baan, kunnen in Bibliotheek Stadskanaal terecht voor Werkpraat sollicitatie trainingen. De start is op woensdag 25 oktober en is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar sollicitatie skills wil trainen.

Werkpraat

Werkpraat is ontstaan uit een samenwerking van Biblionet, gemeente Stadskanaal en Het Noorden werkt door. Samen willen zij meer inwoners bereiken en vooruit helpen die vragen of twijfels hebben of vastlopen op weg naar (ander) werk en scholing. “Werkpraat is kosteloos voor bezoekers, persoonlijk en op een goed bereikbare locatie. Deze eerste Werkpraat is een pilot. Als Werkpraat aanslaat overwegen wij meer locaties en tijdstippen. Het Noorden werkt door ondersteunt Werkpraat met haar loopbaancoaches en bijdragen aan de organisatie en de kosten”, vertelt Gerben Zijlstra, adviseur van Het Noorden werkt door.

Mede-initiatiefnemer Gerben Zijlstra, adviseur van Het Noorden werkt door: “We willen dat de toegang tot werk en scholing zo laagdrempelig mogelijk wordt. Op die manier krijgen mensen kansen die ze ook kunnen pakken. Goed om te weten is dat Werkpraat onafhankelijk is. De loopbaancoaches richten zich op de persoon die ze spreken en gaan daar vertrouwelijk mee om.”

De sollicitatietrainingen

De Werkpraat sollicitatie training komt voort uit een samenwerking van Biblionet, gemeente Stadskanaal, UWV en Het Noorden werkt door. Samen willen zij meer inwoners bereiken en hulp bieden aan hen die vragen of twijfels hebben of vastlopen op weg naar (ander) werk en scholing.

Kosteloos

De sollicitatie training is kosteloos voor bezoekers, persoonlijk en op een goed bereikbare locatie. Tijdens de training wordt onder andere aandacht besteed aan jouw kwaliteiten, het vinden van vacatures, het maken van een CV, het schrijven van een sollicitatiebrief en het voeren van een sollicitatiegesprek.

5 dagdelen

De training bestaat uit 5 dagdelen en vindt plaats op 25 oktober, 1 november, 8 november, 15 november, 22 november, 29 november, 6 december en 13 december.

Mensen kunnen zich opgeven door te mailen naar groningen@hetnoordenwerktdoor.nl of telefonisch via Gerben Zijlstra: 06-31115220.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal