Direct naar de inhoud.

Bands strijden om optredens op Pagefestival en Koningsdag tijdens Opblaaspop

  • door:
  • op:
De plek waar de winnaar op mag treden © RTV1

STADSKANAAL – Speel je solo of in een bandje en wil je graag een keer op het ‘grote’ Pagefestival Stadskanaal optreden? Doe dan mee aan Opblaaspop. Hoofdprijs van deze battle op vrijdag 17 november in café ’t Mingelmous in Stadskanaal is een optreden op de Pagestage tijdens het Pagefestival 2024. Als kers op de taart mag je bovendien komen spelen op het podium op het Menistenplein tijdens Koningsdag 2024.  

“Met Opblaaspop geven wij bandjes en artiesten de mogelijkheid om voor publiek op te treden”, vertelt voorzitter Nico Wiersema van het Pagefestival. “De winnaar is volgend jaar op twee grote podia in Stadskanaal te zien tijdens twee grote evenementen: het Pagefestival – dat van 16 tot en met 18 juni 2023 plaatsvindt – en Koningsdag. Op deze manier willen wij de jeugd stimuleren om popmuziek te maken en talent een kans geven om zich in de kijker te spelen.”

“Wie wordt de opvolger van Rocket Chair, de winnaar van vorig jaar?”, vraagt Wiersema zich af. “Voor beginnende bands zijn er tegenwoordig weinig mogelijkheden om op een podium voor een publiek te spelen. Pagefestival en ’t Mingelmous vinden het belangrijk dat artiesten deze ruimte krijgen.”Bandjes en artiesten die willen meedoen aan Opblaaspop kunnen zich tot vrijdag 3 november opgeven via mail info@pagefestival.nl. De vakjury kiest uit alle aanmeldingen vijf deelnemers, die zich op vrijdag 17 november in ’t Mingelmous met een optreden van twintig minuten mogen presenteren. Een vakjury beoordeelt de optredens en wijst een winnaar aan. Publiek is welkom tijdens Opblaaspop, de toegang is gratis. De battle begint om 22.00 uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal