Direct naar de inhoud.

Boekenweek van Jongeren viert literatuur en creativiteit in Veenkoloniën

  • door:
  • op:
Jongeren lezen boeken © Freepik

REGIO – De Boekenweek van Jongeren staat voor de deur en Groningen trapt deze provinciale viering af op zaterdag 16 september met een Verhalenfestival in de Bibliotheek Hoogezand. Maar dat is niet alles. Gedurende deze bijzondere week zijn er ook diverse andere activiteiten gepland in de gemeenten Stadskanaal en Veendam.

Het Verhalenfestival

Op zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur kun je deelnemen aan een reeks boeiende activiteiten. Speel de coolste games, leer hoe je strips en manga tekent, maak je eigen Spoken Word, ontdek de kunst van 3D-printen en waag je aan een Escape Room in de stijl van Assassin’s Creed!

In het eLAB heb je de kans om miniaturen te maken met behulp van een 3D-printer en deze vervolgens te beschilderen in het thema van de nieuwe videogame, Assassin’s Creed: Mirage. Deze miniaturen worden vervolgens gebruikt in een role-playing game. Als dat nog niet genoeg is, kun je ook deelnemen aan een Dungeons and Dragons-sessie. Het beste van alles is dat deelname aan alle activiteiten tijdens het Verhalenfestival volledig gratis is en er geen inschrijving vereist is.(Locatie: Bibliotheek Hoogezand, tussen 10:00 en 16:00 uur)

Mobiele Escapebus

Op dinsdag 19 september zal de mobiele Escape Room te vinden zijn bij de bibliotheek in Veendam, aan de voorzijde van het vanBeresteyn, van 15:00-16:30 uur. Donderdag 21 september komt de mobiele Escape Room naar Jongerencentrum Skillz! Ten eerste, tussen 14:30-15:30 uur in Musselkanaal, en vervolgens tussen 16:00-17:00 uur naar Jongerencentrum de Kwinne in Stadskanaal.

Deze rijdende escaperoom draait helemaal om Assassin’s Creed: Mirage. Speel de Escape Room uit en maak kans op de game die in oktober wordt uitgebracht!

Workshop striptekenen

Soms is alles wat je nodig hebt papier, potlood en een gum. Dat geldt ook voor deze workshop! Hier draait alles om het met de hand tekenen. Met leuke oefeningen en praktische tips krijg je een kijkje in het werkproces van het striptekenen. Van de eerste schets tot een geweldige tekening. Je bedenkt en tekent zelf karakters met een verhaal. De workshop wordt gegeven op maandag 25 september van 16:00-17:00 uur in de Bibliotheek Stadskanaal. Op donderdag 28 september van 19:00-20:00 uur is de workshop in de Bibliotheek Veendam

De Boekenweek van Jongeren belooft een spannende en creatieve periode te worden in Groningen. Of je nu van games houdt, geïnteresseerd bent in kunst, of gewoon zin hebt in een uitdaging, er is voor elk wat wils. Mis deze geweldige activiteiten niet en vier de magie van literatuur en creativiteit!

Kijk voor meer informatie op de website www.biblionetgroningen.nl/boekenweekvanjongeren-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal