Direct naar de inhoud.

CC Vovo organiseert Nationale Ouderendag in MFC De Breehorn in Veendam

  • door:
  • op:
Toneelmiddag in de Breehorn van Zorggroep Meander in Veendam | Foto: CC VOVO

Culturele en Communicatieve Vereniging voor Ouderen in Veendam en Omstreken (CC Vovo) organiseert een Nationale Ouderendag in MFC Breehorn in Veendam. De Nationale Ouderendag vindt plaats op dinsdag 3 oktober en staat bol van activiteiten. De kaartverkoop is al van start gegaan.

De Nationale Ouderendag

De Nationale Ouderendag, is een dag waarop alle senioren in ons land centraal staan. “Als CC Vovo staan wij hierbij stil, want ouderen zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving. “De dag van de ouderen is bij uitstek de dag om daar nog eens extra aandacht voor te vragen. Het doel van de Nationale Ouderendag is om ouderen die je nog niet kent te betrekken bij wat je doet en  andere mensen te laten ontmoeten, zeker als ze niemand kennen. Het belangrijkste is om nieuwe mensen welkom te heten”, vertelt André Volkers, voorzitter van CC Vovo.

Gezellige dag met muzikale optredens

CC Vovo Wat voorop staat is om de ouderen een gezellige dag te bezorgen, die bol moet staan van leuke activiteiten. Op deze dat is wethouder Ans Grimbergen van de gemeente Veendam aanwezig. Zij heeft jeugdzorg, volksgezondheid, regie in het sociaal domein en daarin verbonden partijen, armoedebestrijding, burgerparticipatie en wijkgericht werken, volkshuisvesting en woonbeleid in haar portefeuille.

Volgens Volkers zijn er diverse standhouders aanwezig waaronder: Meijer zorgbeheer, Vegro hulpmiddelen, de Basis en Zorggroep Meander. Daarnaast zijn er muzikale optredens van Alex en Laurens Schreuder die liedjes vertolken van Ede Staal en de professionele zangers Jessy Arjaans aanwezig. De dagvoorzitter van de Nationale Ouderendag is in handen van Pita Loots.

De eerste keer

Voor de vereniging is dit de eerste keer dat zij de Nationale Ouderendag organiseren. Voorheen organiseerde Stichting Senioren Platform Veendam (SSPV) deze dag. Volgens Volkers is er onvoldoende aan promotie gedaan. “Toen het bestuur van Stichting Senioren Platform Veendam bij zich zelf ten rade was gegaan over wat hun nog bijdroegen in Veendam, hadden zij besloten om zich zelf op te gaan heffen. Dit was voor de CC Vovo een mooie aanleiding om dit op te gaan pakken en nieuw leven in te blazen, want ouder worden doe je samen”, aldus Volkers.

De kaartverkoop

De kaartverkoop is al van start gegaan. De verwachting is dat alle 120 kaarten verkocht gaan worden, als dit het geval is zullen zij tevreden terug kunnen kijken op een geslaagde dag. Dagelijks van 10.00 uur tot 15.00 uur aan de kassa van MFC Breehorn of op woensdagochtend 20 en 27 september van 10.00 uur tot 12.00 uur in  MFC Breehorn. Het entreeprijs Nationale Ouderdag bedraagt € 12,50 inclusief twee koppen koffie of thee met cake, twee consumpties en keuze uit twee soorten stamppotten. “We hebben ervoor gekozen om de prijs zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen kan deelnemen. De prijs mag namelijk geen belemmering zijn”, aldus Volkers.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal