Direct naar de inhoud.

Feestelijke start van “Oktobermaand Kindermaand” in regio

  • door:
  • op:
Loco burgemeester Schmaal (L) en burgemeester Seton (R) openen de kindermaand op verschillende scholen © Hemmo Kuiper/RTV, Facebook Burgemeester Jan Seton

REGIO – Kinderen in de provincie Groningen kunnen zich opmaken voor een maand vol creatieve en educatieve avonturen, want de “Oktobermaand Kindermaand” staat voor de deur. Deze jaarlijkse viering van kunst en cultuur voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar trapt af met feestelijke evenementen in verschillende gemeenten. Hier volgt een overzicht van de bruisende start in Veendam, Nieuw-Buinen en Mussel.

Locoburgemeester Schmaal opent “Oktobermaand Kindermaand” in Veendam

In Veendam gaf locoburgemeester Henk Jan Schmaal het officiële startsein voor “Oktobermaand Kindermaand” op de openbare basisschool De Braskörf. Dit jaar begon de viering op een verrassende manier. Locoburgemeester Schmaal was de spelleider van een vrolijk kringspel met vragen over de Groningse taal en cultuur. Het spel daagde kinderen van groep 6 uit om hun kennis te tonen over de provincie Groningen en plezier te hebben in het proces.

Loco burgemeester Schmaal op OBS De Braskorf in Veendam © Hemmo Kuiper/RTV1

Burgemeester Seton trapt “Oktobermaand Kindermaand” af in Nieuw-Buinen

In Nieuw-Buinen ging burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn op CKC De Klister van start met een hartelijke ontvangst. De ochtend begon met een erehaag van leerlingen en vervolgde met een interactieve presentatie over kunst en cultuur in het schoolgebouw. Daarna stond er een quiz op het programma in het vernieuwde lokaal van groep 7. Het hoogtepunt was het gezamenlijk versieren en opeten van prachtig gedecoreerde cupcakes, gemaakt door de leerlingen.

Burgemeester Jan Seton opent de maand op CKC De Klister in Nieuw-Buinen © Facebook Burgemeester Jan Seton

Wethouder Sterenborg opent Kindermaand bij CBS de Verbinding in Mussel

In Mussel opende wethouder Sterenborg “Oktobermaand Kindermaand” bij CBS de Verbinding. De maand belooft een gevarieerd programma met activiteiten die kinderen op een speelse en educatieve manier kennis laten maken met kunst en cultuur.

Erfgoedpartners organiseert “Oktobermaand Kindermaand” in de regio. Basisscholen ontvangen speciale stickerkaarten, waarmee kinderen stickers kunnen verdienen door deel te nemen aan activiteiten. Bij de derde sticker krijgen ze zelfs een prijsje.

Met “Oktobermaand Kindermaand” worden kinderen aangemoedigd om op ontdekkingsreis te gaan in de wereld van kunst en cultuur en te genieten van alles wat de provincie te bieden heeft op dit gebied. Voor meer informatie en het volledige programma kun je terecht op de website www.kindermaand.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal