Direct naar de inhoud.

Volop activiteiten tijdens EK Wielrennen

  • door:
  • op:
Er zijn genoeg activiteiten tijdens het EK wielrennen in Borger en Drouwen © Eigen foto

BORGER – Van woensdag 20 tot en met zondag 24 september vindt het EK Wielrennen plaats in Drenthe. Om er een echt Drents wielerfeest van te maken, doen de renners zoveel mogelijk locaties in de provincie aan. Op zondag 24 september is Assen startplaats van de profwedstrijd voor de beste mannelijke wielrenners. Onderweg naar de finish op de VAM-berg passeren de deelnemers rond 13.40 uur Drouwen en even later het centrum van Borger. Langs het parcours en in de dorpen Borger en Drouwen vinden die middag allerlei activiteiten plaats.

Organisatie activiteiten

Speciaal voor het EK-wielrennen is een werkgroep opgericht die bestaat uit Ondernemersvereniging Borger, Stichting Dorpsbelangen Borger, Dorpsbelangen Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen, Stichting Bestemming Borger Odoorn en de gemeente Bprger-Odoorn Samen  organiseren zij rondom het EK Wielrennen een feestelijk programma

Activiteiten 24 september in en tussen Borger en Drouwen

Vanaf 12.00 uur is er een mooi programma rondom de Willibrordkerk in Borger en op de parkeerplaats van Robin Hood in Drouwen. De jeugd kan deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten die de combicoaches van de Gemeente Borger-Odoorn hebben georganiseerd. Zo is er in Borger een loopfietsrace voor de allerkleinsten (2-4) jaar, een slakkenrace voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, en kan de jeugd van 7 t/m 12 jaar kennismaken met BMX-en. Ben je tussen de 8 en 14 jaar en lijkt het je gaaf om eens op een driftbike te fietsen? Dan kan in Drouwen op het parkeerterrein van Robin Hood. Hier kunnen de allerkleinsten ook terecht voor een loopfietsrace.

De hele middag kun je in Borger van muziek genieten. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur ben je van harte welkom bij het Showcase festival Drentsch Peil XL in Podium 34. Nieuwe live-acts in Drenthe zoals Nina Wood en Bleu Attics staan op het programma. Daarnaast staat er een groot scherm  bij de Weme waar je het EK Wielrennen live kunt volgen.

Programma 24 september langs het parcours

Ook langs de route tussen Drouwen en Borger is voor het nodige vertier gezorgd. Zo kom je hier trompettist, saxofonist en zanger Folkert Hans tegen op zijn muziekfiets. Zowel in Drouwen als in Borger zal hij een show doen: Gezelligheid gegarandeerd. Voor het EK heeft hij een paar muzikale verrassingen voor het publiek in petto. Muziek die alles te maken heeft met wielrennen en bekend is geworden dankzij de Tour de France. 

Pedal Bikelife Zwolle verzorgt demonstraties met fietsstunts door jeugdige freestylers tussen Drouwen en Borger. Ook de fietsende DJ is niet te missen. Op zijn discofiets draait hij plaatjes op verzoek en zorgt hij voor de juiste beats om de sfeer er goed in te houden. Ook zij zullen in Drouwen en Borger diverse shows opvoeren. 

Meer weten over de exacte tijden? Kijk dan op www.bestemmingborgerodoorn.nl/ek-wielrennen/

Levensgrote mammoet

Een spoor van mammoetpoten verbind  het mooie landschap tussen Drouwen en Borger en zal uitkomen bij een levensgrote mammoet. ‘ Dus volg dit mammoetspoor en laat je verrassen door het oerlandschap van de Hondsrug.

Nationale Sportweek

Het EK Wielrennen valt samen met de jaarlijkse NOC*NSF Nationale Sportweek van 15 t/m 24 september. De sportweek heeft als doel om zoveel mogelijk mensen in Nederland te enthousiasmeren om te sporten en te bewegen, allemaal op hun eigen manier. Tien dagen lang worden er, samen met de inwoners van de Gemeente Borger-Odoorn en de Gemeente Aa en Hunze, activiteiten georganiseerd in het kader van sport, bewegen en gezondheid.  De sportieve activiteiten voor de jeugd op zondag 24 september zijn hier een onderdeel van.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal