Direct naar de inhoud.

Bestuur FeVa kijkt tevreden terug op het dorpsfeest in Valthe: “Het was immers gewoon gezellig”

  • door:
  • op:
FeVa 2023 | Foto: FeVa

VALTHE – Afgelopen 1, 2 en 3 september werd het jaarlijkse dorpsfeest FeVa in het dorp Valthe georganiseerd. Het was dit jaar de 30ste editie van het dorpsfeest met onder andere artiesten als René Karst, Immer Hansie, 5th Wheel, Orlando Uitenwerf en Martin Sterken. Er zijn in totaal 1400 kaarten verkocht voor het dorpsfeest. Het publiek gaf aan het een geslaagde editie te vinden. Ook het bestuur kijkt tevreden op het weekend; het was immers gewoon gezellig!, schrijft het de organisatie aan RTV1.

Het dorpsfeest

FeVa is de naam van het jaarlijkse dorpsfeest in Valthe dat elke eerste weekend van september gehouden wordt. FeVa staat voor feest Valthe. “De slogan van FeVa is gewoon gezellig, wat eigenlijk de hele lading dekt; een gezellig feest in een dorp, niks meer, niks minder. Door de jaren heen zijn er al vele artiesten neergestreken in Valthe, zoals Jeroen van der Boom, Guus Meeuwis, Beethoven, Jan Smit en Jannes. Het wordt al meer dan 30 jaar georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwillige bestuursleden uit Valthe. Door de jaren heen is het bestuur natuurlijk steeds vernieuwd. De huidige bestuur bestaat uit: Robin (voorzitter), Niels (penningmeester), Wilco (secretaris), Nick, Henri, Ronnie, Roy, Jeroen, Dean, Tim en Remon (algemeen bestuurslid)”, vertelt de organisatie aan RTV1.

Beleving in het dorp

“FeVa is bedoeld om de beleving in het dorpje Valthe hoog te houden. Van oudsher werd er op vrijdagavond een stratenplaybackshow gehouden. Helaas hebben we dit al een aantal jaren niet meer op het programma staan. Echter is er nog steeds live muziek, de afgelopen vrijdagavonden ingevuld door 5th wheel, de band die dan weer haar oorsprong kent in Valthe en op FeVa (een van hun) eerste optredens gaf. De zaterdagavond staat in het teken van gezelligheid door middel van een goede coverband in combinatie met een leuke artiest die sfeer in de tent kan brengen. De zondagmiddag wordt gebruikt om even bij te kletsen, om de munten op de maken of te helpen de tap leeg te krijgen. Gewoon gezellig dus. Het is een driedaags feest, de tent staat er, dus waarom niet open?”, aldus de organisatie.

30e editie

Dit jaar was het 30ste editie van het dorpsfeest in Valthe. Deze editie stond 5th Wheel op vrijdag en René Karst, Immer Hansie en Royal Beat op zaterdag, beide avonden muzikaal ondersteund door DJ Hermen. Zondag kwamen Orlando Uitenwerf en Martin Sterken nog even langs om hun liedjes ten gehore te brengen. “Het publiek gaf aan het een geslaagde editie te vinden. Ook het bestuur kan tevreden terug kijken op het weekend; het was immers gewoon gezellig! Na elk jaar overheerst er wel een gevoel van trots dat we dit weer voor elkaar hebben gekregen als bestuur zijnde, uiteraard met hulp van onze trouwe vrijwilligers, sponsoren en leveranciers.

Artiesten boeken

“Het boeken van artiesten wordt eigenlijk met het jaar een grotere uitdaging. Soms past een artiest qua kosten niet helemaal in de begroting van FeVa, maar toch wil je een bepaalde kwaliteit op het podium hebben staan. Niet alleen de artiesten, maar het regelen van alle andere dingen, zoals beveiliging, EHBO, tent, sanitair is in de loop van de jaren allemaal duurder geworden. Als bestuur hebben we elk jaar weer een uitdaging om de begroting weer kloppend te krijgen en tegelijkertijd een mooi feest neer te zetten, wat natuurlijk ook de reden is dat we in het bestuur zitten met z’n allen”, aldus de organisatie.

FeVa 2024

In totaal heeft de organisatie ruim 1400 kaarten verkocht. Voor de vrijdagavond waren dat er 600 en voor de zaterdag waren dat er 800. Volgend jaar hebben ze weer FeVa 2024 in het eerste weekend van september. Dit zal dan zijn op 30, 31 augustus en zondag 1 september. Voor meer informatie over FeVa 2024 is te vinden op hun website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal