Direct naar de inhoud.

NEMO Science Museum viert jubileum in Stadskanaal

  • door:
  • op:
De Nemo Science Tour komt ook in Stadskanaal © DigiDaan

STADSKANAAL – Het NEMO Science Museum, dat al een eeuw lang nieuwsgierigheid opwekt, markeert deze mijlpaal met de NEMO Science Tour. Dit reizende spektakel, ter ere van hun jubileum, brengt wetenschap en technologie naar verschillende delen van het land. Op vrijdag 29 september strijkt NEMO neer bij de Bibliotheek in Stadskanaal.

Ontdek, Experimenteer en Leer

Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Wat veroorzaakt de verandering in het geluid van een auto als hij voorbijrijdt? Kun je een raket lanceren met een fietspomp? Dit zijn enkele van de fascinerende vragen die bezoekers kunnen verkennen tijdens de boeiende en interactieve NEMO Science Tour. In slechts 20 minuten worden jong en oud aangemoedigd om deel te nemen aan verrassende experimenten.

De tour belicht hoe vragen uit het verleden hebben geleid tot spectaculaire experimenten, opmerkelijke uitvindingen en ontdekkingen die ons dagelijks leven hebben getransformeerd.

Géke Roelink, algemeen directeur van NEMO, verklaarde: “Met deze tour brengen we de wereld van wetenschap en technologie op een speelse manier dichter bij het publiek. Van Groningen tot Geleen, we doorkruisen het hele land om nieuwsgierigheid aan te wakkeren, want nieuwsgierigheid is de drijvende kracht achter antwoorden op de grote en kleine uitdagingen van vandaag en de toekomst.”

De NEMO Science Tour vindt plaats op vrijdag 29 september tussen 14.00 – 17.00 uur bij de Bibliotheek in Stadskanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal