Direct naar de inhoud.

Streektoaldag brengt dialectmuziek tot leven in Veendam

  • door:
  • op:
Jan Henk de Groot trad in vanBeresteyn op © Hemmo Kuiper/RTV1

VEENDAM – Het centrum van Veendam bruiste afgelopen weekend van de dialectmuziek tijdens de jaarlijkse Streektoaldag, georganiseerd door de enthousiaste stichting Bogdike. Het evenement vond plaats op diverse locaties in de stad en bracht de rijke traditie van de streektaalmuziek tot leven.

Kerkstraat

De Kerkstraat in het centrum is het decor voor twee leegstaande winkelpanden, die voor de gelegenheid waren omgetoverd tot sfeervolle podia. Hier konden bezoekers genieten van optredens van getalenteerde streektaalartiesten.

Op nummer 21 trakteerden Bert Hadders, Fries Wolma en Maas & Folgerts het publiek op hun bijzondere klanken. Even verderop, op nummer 39, lieten Twij Korten-Twij Langen, Jolien Wonink en Arnold Veeman hun stemmen klinken, waardoor de straat gevuld werd met prachtige streektaalmelodieën.

vanBeresteyn

Het culturele centrum vanBeresteyn verwelkomde ook deelnemers van de Streektoaldag. Hier brachten Jan Henk de Groot, Swinder en het trio Alex Luttjeboer, Klaas Post en Marten van der Ploeg hun unieke dialectrepertoire ten gehore.

De Toeter

Café De Toeter, een geliefde ontmoetingsplaats voor velen, bood onderdak aan het laatste deel van het evenement. Hier trakteerden Edwin Jongedijk, de band StaDt en Gert Sennema & Westkaantstad het publiek op een muzikaal spektakel dat nog lang zal nazinderen in de harten van de bezoekers.

De Streektoaldag van dit jaar was een eerbetoon aan de prachtige streektaalmuziek en de lokale artiesten die deze traditie levend houden. Het evenement trok een enthousiast publiek dat met volle teugen genoot van de diverse optredens. De stichting Bogdike kijkt met trots terug op een geslaagde dag vol dialectmuziek in het hart van Veendam.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal