Direct naar de inhoud.

Schutrups schoenen viert 100-jarig bestaan met groots feest

  • door:
  • op:
De winkel Schutrups bestaat 100 jaar © Rutger Breider/RTV1

EXLOO – Het is een bijzonder jaar voor Schutrups Schoenen, want dit jaar vieren ze hun 100-jarig bestaan. Deze mijlpaal is te danken aan de toewijding van eigenaar Jan Schutrups, die al 42 jaar actief betrokken is bij het bedrijf. Hij deelt zijn passie voor schoenen en voetzorg, en dat enthousiasme lijkt van generatie op generatie over te gaan.

Schutrups Schoenen, gevestigd in Exloo, heeft een speciale band met zowel de schoenen als de regio. Jan Schutrups herinnert zich: “Als kind wist ik al dat ik iets met schoenen en voeten wilde doen. Het is meer dan werk; het is mijn leven.” Deze toewijding lijkt door de familie te stromen, aangezien zijn kinderen ook actief zijn in het bedrijf. Zijn dochters Lisa en Roos zijn al podologen, en zelfs zijn broer’s zoon volgt een opleiding tot orthopedisch schoenmaker.

Tekst gaat verder onder video

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten in de geschiedenis van Schutrups was in het jaar 2000. Jan herinnert zich dat de buurman, die een supermarkt had, deze wilde verkopen. “Ik was al bezig om onze wandelafdeling uit te breiden. Eerst had ik iets verzonnen om over het dak naar de wandelafdeling te komen.” Het resultaat was een ingenieus systeem dat bezoekers over het dak leidde naar de wandelafdeling. Uiteindelijk is dit niet nodig geweest aangezien de buurman stopte met het bedrijf en het pand werd overgekocht door Schutrups.

Schutrups heeft zelfs zijn eigen schoenenmerk ontwikkeld, met een logo dat doet denken aan de Drentse vlag. Jan legt uit: “Het logo lijkt op de Drentse vlag, maar met verschillen. We hebben een zwarte achtergrond en twee sterren, waarbij elke ster een van mijn dochters vertegenwoordigt. De zwarte achtergrond verwijst naar ons verleden, en het witter huisje staat voor gastvrijheid.”

Jan Schutrups legt de betekenis van het logo in de schoen uit © Rutger Breider/RTV1

Vol met activiteiten

Ter gelegenheid van hun 100-jarig jubileum plant Schutrups een feestelijke week vol activiteiten. De festiviteiten beginnen op 1 oktober met een mannendag, gevolgd door een seniorendag, breicompetitie, bingo en uiteindelijk een officiële cadeauoverhandiging op 6 oktober. De hoop is dat zelfs Koning Willem-Alexander het jubileumfeest zal bijwonen. Jan Schutrups blijft echter bescheiden.”Het hoeft voor mij niet persé. We weten waar we vandaan komen en moeten veel dingen zelf doen. Als hij komt, is hij van harte welkom voor een biertje.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal