Direct naar de inhoud.

Zandberg nu ook met plaatsnaambord in Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Zandberg heeft nu ook het officiële bord van Borger-Odoorn © Hemmo Kuiper/RTV1

ZANDBERG – Op vrijdag 15 september heeft mw. Ankie van Tongeren, wethouder van de gemeente Borger-Odoorn, het officiële bewijs onthuld dat Zandberg ook in Drenthe ligt. Deze feestelijke onthulling vond plaats in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Stichting Zandbergia, op de grens van de gemeenten Stadskanaal en Borger-Odoorn.

Een aanzienlijk deel van het kerkdorp Zandberg bevindt zich op het grondgebied van de gemeente Borger-Odoorn en valt daarmee onder de provincie Drenthe. Dit feit werd onlangs officieel bevestigd door middel van een nieuw plaatsnaambord, geplaatst onder het reguliere bord van Zandberg ter hoogte van Zalen en Partycentrum De Schaapsberg. Deze onthulling volgt op het initiatief van de Stichting Zandbergia, die eerder al had aangegeven een rol te willen spelen tijdens het Europees Kampioenschap Wielrennen in de provincie Drenthe.

Zandberg is een dorp in het noorden van Nederland, dat deels in de Groningse gemeente Westerwolde, deels in de Groningse gemeente Stadskanaal en deels in de Drentse gemeente Borger-Odoorn ligt. 

De organisatie heeft zich bovendien ingezet om de jaarlijkse Granfondo Giro zonder Grenzen in de kalender van de Nationale Sportweek op te nemen, waarbij de gemeente Borger-Odoorn fungeert als hostcity. Er is een uitgebreid programma van actieve beweegmogelijkheden samengesteld, met name gericht op fietsers, wandelaars en joggers. Niet alleen inwoners, maar ook gasten en toeristen zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze activiteiten, die vanaf zondag 17 september beschikbaar zijn bij Sportschool Sports in Motion.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal