Direct naar de inhoud.

D66’ers promoveren Kamerlid Paulusma uit Odoorn naar plek 7 op de kandidatenlijst

  • door:
  • op:
D66-Kamerlid Wieke Paulusma | © ANP via RTV Noord

ODOORN/DEN HAAG – Het Drentse Kamerlid Wieke Paulusma is door de leden van haar partij D66 hoger op de kieslijst gezet. Ze is gepromoveerd van plek veertien naar plek zeven; een positie waardoor ze na de Tweede Kamerverkiezingen in november wellicht terugkeert in de Kamer.

Wieke Paulusma (44) is een van de weinige Noorderlingen op de D66-lijst. Ze groeide op in Odoorn en kwam via de gemeenteraad van Groningen in 2021 in de Tweede Kamer terecht.

‘Gaat niet om mijzelf’

Aanvankelijk stond ze voor de komende verkiezingen op plek veertien, maar daar was ze niet tevreden mee en mikte op een paar plekken hoger. ‘Het gaat helemaal niet om mijzelf, maar ik denk dat het belangrijk is om expertise op het gebied van zorg in de Kamer te houden’, aldus Paulusma tegenover RTV Noord. ‘Ik kom uit de zorg, ben oud-verpleegkundige, en heb daar de afgelopen twee jaar veel werk op verzet.’

Haar partijgenoten dachten daar kennelijk hetzelfde over en promoveerden haar alsnog naar plek zeven op de kandidatenlijst. Ze is overigens niet de enige Drent op de lijst; de 31-jarige Joey Koops uit Emmen staat op plek 37.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 bezocht Paulusma Veendam:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal