Direct naar de inhoud.

Henk Lunsing fietst met Olympisch Kampioen naar glazen huis in Nijmegen

  • door:
  • op:
Henk Lunsing zal samen met Teun Mulder gaan fietsen voor Serious Request © RTV Drenthe

NIEUW-BUINEN – De week voor Kerst staat bekend om zijn goede doelen en liefdadigheidsevenementen, en dit jaar is geen uitzondering. Het radiostation 3FM gaat opnieuw het beroemde Glazen Huis van Serious Request optuigen, dit keer in Nijmegen. Het doel van dit jaar raakt bijzonder dichtbij het hart van Henk Lunsing uit Nieuw Buinen, die vastberaden is om bij te dragen aan het goede doel, ondanks een grote uitdaging.

Henk heeft Primair Lateraal Sclerose (PLS), een zeldzame neurologische aandoening die zijn mobiliteit beperkt. Desondanks is Henk vastbesloten om naar Nijmegen te fietsen om deel te nemen aan het evenement en een donatie te doen. Het is niet iets wat hij alleen hoeft te doen.

Tijdens een uitzending van de ochtendshow op 3FM vorige week, deed Henk een oproep voor een ervaren fietser om hem te vergezellen op deze epische reis. Het antwoord kwam in de vorm van Teun Mulder, een voormalig Olympisch kampioen op de tandem. Mulder won brons op de Olympische Spelen van Peking in 2008 en Londen in 2012, en later een gouden medaille op de Paralympische Spelen in Rio als piloot in het baanwielrennen.

In een emotioneel gesprek live op de radio bevestigde Teun Mulder dat hij Henk graag zou vergezellen op deze reis van 10 kilometer richting Nijmegen. Het nieuws werd met gejuich ontvangen door Henk en zijn vrouw Truus.

De enige uitdaging die nog rest, is het organiseren om de geschikte fiets voor Henk en Teun In Nijmegen te krijgen. Maar gezien de vastberadenheid die Henk en zijn medereiziger hebben getoond, lijkt niets onmogelijk. De reis is gepland om plaats te vinden tijdens de week voor Kerst, als het Glazen Huis van Serious Request in volle gang is.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal