Direct naar de inhoud.

Delano Greven (14) uit Alteveer triomfeert na bewogen seizoen

  • door:
  • op:
Delano Greven op zijn motor © Eigen foto

ALTEVEER – Delano Greven, de veertienjarige motorracer van DG Motorsport uit Alteveer, sluit een seizoen dat getekend werd door tegenslagen positief af. Afgelopen weekend reed hij op de Hockenheimring in Duitsland zijn laatste wedstrijden van het seizoen. De resultaten waren voor de rijder uit Alteveer en zijn coach zeer positief.

Aan het begin van het raceseizoen verliep alles behalve soepel voor Delano, met een ernstig incident tijdens de eerste trainingssessie van de Northern Talent Cup (NTC) in Oschersleben, waar negenentwintig jonge talenten tussen de veertien en zeventien jaar uit maar liefst elf verschillende landen bijeenkwamen. Dit resulteerde in een ziekenhuisopname en twee operaties in Groningen.

Revalidatie

Ondanks deze moeilijke start gaf Delano niet op. Helaas moest hij enkele races aan zich voorbij laten gaan, waaronder zijn thuisrace in Assen tijdens het WK Superbike-weekend. Revalidatie en aanhoudende training bleken de sleutel tot zijn herstel. In de afgelopen weken merkte zijn coach op dat de ‘oude Delano’ weer terugkwam tijdens de trainingen.

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk, slechts vijf weken geleden, had Delano nog last van de langzaam helende botbreuken, maar zijn doorzettingsvermogen begon zijn vruchten af te werpen. Met nog twee wedstrijden te gaan in Hockenheim groeide zijn vertrouwen.

Delano wist zich afgelopen weekend op de Hockenheimring in Duitsland tijdens de kwalificaties naar de achttiende plek te rijden, maar kreeg een gridstraf van drie plaatsen. Hij vertrok vanaf de 21e plek en wist zich op te werken naar de veertiende positie. In de tweede race begon hij vanaf de achttiende plek en eindigde opnieuw als veertiende, slechts enkele seconden verwijderd van de winnaar.

‘Blij met dit resultaat’

Vol tevredenheid sprak Delano na afloop: “Ik ben erg blij met dit resultaat. Het was een flinke uitdaging om te overwinnen na de gebeurtenissen aan het begin van het seizoen, maar ik ben er weer helemaal. Op naar het volgende seizoen!”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal