Direct naar de inhoud.

Open AZC dag brengt buurtgenoten en bewoners samen op burendag

  • door:
  • op:
De bewoners van het AZC verwelkomden zo’n 100 personen in hun gebouw © Anno Kruize/Kieqseem

MUSSELKANAAL – Afgelopen zaterdag werd in het kader van Nationale Burendag de Open AZC Dag georganiseerd in het AZC Musselkanaal. Deze bijzondere gelegenheid bracht ongeveer 100 buurtbewoners samen, die de kans grepen om een kijkje te nemen in het AZC en in gesprek te gaan met zowel de bewoners als het personeel.

De Open AZC Dag bood verschillende activiteiten voor zowel jong als oud, die zorgvuldig waren samengesteld door medewerkers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de bewoners van het AZC. Het evenement omvatte onder andere een springkussen voor de kleintjes, een popcornmachine voor de liefhebbers en rondleidingen voor nieuwsgierige bezoekers.

Een hoogtepunt van de dag waren de danslessen die werden aangeboden, waarbij buurtbewoners en AZC-bewoners zij aan zij dansten en plezier maakten.

Daarnaast was er een informatiemarkt waar zowel het COA als haar partners in het opvang- en begeleidingsproces informatie verstrekten aan de bezoekers. Dit gaf buurtgenoten de kans om meer te leren over de opvang en ondersteuning van asielzoekers, en om inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van het AZC.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal