Direct naar de inhoud.

Stephanie (22) organiseert eigen Schlagerfeest

  • door:
  • op:
Stephanie Ensing was te gast in het programma 1 op Vrijdag © 1 op Vrijdag/RTV1

TER-APELKANAAL – Op zaterdag 30 september staat Ter Apelkanaal in het teken van een groots Schlagerfeest. De organisatrice van dit unieke evenement, de 22-jarige Stephanie Ensing, komt uit Stadskanaal, maar woont nu al een aantal jaren in Duitsland. Ze heeft een passie voor muziek en een speciale liefde voor de Duitse Schlager.

Stephanie, die ook een radioprogramma bij Radio Muziekparadijs verzorgt, wil met haar Schlagerfeest een podium bieden aan beginnende artiesten. Ze merkte op dat veel getalenteerde artiesten vaak niet de erkenning krijgen die ze verdienen, vertelde ze in het RTV1 programma 1 op Vrijdag. De grote namen overheersen de muziekscene, waardoor nieuwkomers vaak in de schaduw blijven staan. Stephanie besloot hier verandering in te brengen en organiseert nu voor de tweede keer een spetterende artiestenavond. Stephanie Ensing: “Het Schlagerfeest is een eerbetoon aan getalenteerde artiesten die vaak onderschat worden. We geven ze een podium om te stralen.”

Tekst gaat verder onder video

Bekijk het hele interview hier

Het Schlagerfeest belooft een gevarieerde avond te worden. Nederlandstalige en Duitse Schlagermuziek wisselen elkaar af, waardoor er voor ieder wat wils is. Stephanie is trots op de diversiteit van de artiesten die ze heeft weten te strikken voor het evenement. “We hebben een geweldige mix van artiesten, van lokale talenten tot gevestigde namen. Dat maakt deze avond extra speciaal.”

Bekende namen zoals Jan Egbert, Dennis Rietberg en De Suskes zullen het podium betreden, maar ook artiesten zoals Miranda en The Music Boys krijgen de kans om hun talent te tonen. “Lokale artiesten hebben vaak zoveel potentie. Het is geweldig om hen een kans te geven om voor een groot publiek op te treden.”

De poster van de avond © Eigen foto

De avond belooft een feest te worden waarbij de polonaise niet mag ontbreken. Stephanie ziet het als een succes als het publiek helemaal losgaat op de muziek en de sfeer optimaal is. “Ik kan niet wachten om iedereen te zien dansen en genieten op ons Schlagerfeest. Het wordt een avond om nooit te vergeten!”

Kaarten voor het Schlagerfeest zijn te koop via Stephanie Ensing op Facebook (facebook.com/muziekparadijs). In de voorverkoop kosten ze slechts €10, aan de kassa betaal je €12,50. De locatie van het feest is Dorpshuis d’Oale School in Ter Apelkanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal