Direct naar de inhoud.

Van Guldener: ‘Grote namen naar VanBeresteyn halen’

  • door:
  • op:
Vanja van Guldener was te gast in het programma 1 op Vrijdag © 1 op Vrijdag/RTV1

VEENDAM – Vanja van Guldener neemt het stokje over van Jos Kraan, die al geruime tijd aan het hoofd stond van Theater VanBeresteyn. Vanja van Guldener, de toekomstige directeur van het theater in de Parkstad sprak in de uitzending van 1 op Vrijdag openhartig over haar nieuwe baan en de toekomst van het theater.

Voor Van Guldener kwam het afscheid van Jos Kraan niet geheel onverwacht. “Het is al wel een tijdje dat we erover hebben gesproken, zo’n half jaar denk ik.” De vraag om Kraan op te volgen als directeur kwam voor Vanja van Guldener onverwachts. “Eigenlijk niet, nee. Ik deed gewoon mijn ding met veel plezier en passie.”

Tekst gaat verder onder video

Bekijk het hele interview hier

Vanja van Guldener benadrukte dat ze haar huidige functie als programmeur in het theater zal behouden. Ze sprak over haar plannen om meer aandacht te besteden aan marketing en duurzaamheid in het pand. “We zijn bezig met de LED-transitie en er zijn nog veel meer duurzame initiatieven mogelijk.”

Bekende namen

Wat betreft de programmering wil Vanja van Guldener graag bekende namen aantrekken. “Veendam vindt het leuk als we bekende namen kunnen presenteren, vooral cabaretiers doen het hier goed. Maar ik wil ook andere genres en grote namen naar Theater VanBeresteyn halen.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal